Benno Nihom - Foto: Tom Poederbach

AFC lijkt titel te verspelen op bezoek bij hekkensluiter OFC

Bij winst en gunstige resultaten op de andere velden had AFC zaterdagmiddag kampioen kunnen worden. Maar de middag verliep anders. De Amsterdammers liepen averij op tegen hekkensluiter AFC en moeten daardoor op doelsaldo de koppositie afstaan aan Katwijk.

AFC had het met het programma in de laatste twee duels slechter kunnen treffen: een bezoek aan hekkensluiter OFC en een thuiswedstrijd tegen nummer 15 Excelsior Maassluis. Maar het al gedegradeerde OFC liet zich zeker niet zomaar aan de kant zetten. In de eerste helft waren de Oostzaners de betere en was het Niels Butter die OFC zelfs op voorsprong bracht.

Gezien de tussenstanden op de andere velden leek er bij rust nog niet heel veel aan de hand voor AFC. Rijnsburgse Boys stond ook verrassend achter bij laagvlieger Jong FC Volendam, terwijl Katwijk nog op 0-0 stond bij FC Lisse. In de slotfase wist AFC dankzij invaller Soufiane Hetli nog een puntje veilig te stellen, maar later bleek dat niet genoeg om de koppositie in handen te houden. Katwijk won in Lisse en nam zo op doelsaldo de eerste plaats over.

Het komt nu aan op de laatste speelronde, volgende week. AFC krijgt dan bezoek van Excelsior Maassluis, Katwijk ontvangt Spakenburg. De Amsterdammers zullen moeten hopen op een misstap van Katwijk, want het verschil in doelsaldo is groot: 8 goals. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie 

Archieffoto: Tom Poederbach 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC