Home / Tweede Divisie / AFC maakt het zichzelf moeilijk tegen FC Lisse

AFC maakt het zichzelf moeilijk tegen FC Lisse

Lang leek het erop dat AFC tegen FC Lisse punten zou laten liggen, maar in de slotfase maakte het een knappe comeback: 3-2.

Het eerste kansje was voor Raily Ignacio, maar hij schoot de bal over. AFC bleef de bovenliggende partij en kreeg meer kansen. Zo moest Erik Cummins even later wel een paar keer ingrijpen, onder andere bij wederom een inzet van Ignacio. Aan de andere kant had AFC niet heel veel te vrezen van FC Lisse en zo stond het dan ook 0-0 bij rust.

Meteen na rust was daar opeens de voorsprong voor de bezoekers. Jeffrey Klijbroek pikte een afvallende bal op en haalde hard uit voor de 0-1. Een onaangename verrassing voor AFC, dat is de achtervolging moest. Na een kopbal op de lat viel even later de 1-1 van Raily Ignacio. Maar twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer op voorsprong, Jaap Zwetsloot kon een voorzet eenvoudig binnen tikken. Weer moest AFC dus aan de bak en het kreeg legio kansen. Zo was Splinter de Mooij gevaarlijk en raakte Ignacio nog een keer de lat. Twee minuten voor tijd maakte Matthijs Jesse dan eindelijk de 2-2. En daarmee was het nog niet klaar, want in de laatste minuut maakte Joël Tillema ook nog eens de 3-2.

Volgende week gaat AFC op bezoek bij Spakenburg, dat vier punten minder heeft dan de Amsterdammers.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC