AFC met wat geluk voorbij Rijnsburgse Boys

Na een wat stroeve start van de competitie begint AFC inmiddels wat beter te draaien. In ieder geval wanneer je naar de resultaten kijkt. Er was zaterdag wat geluk voor nodig, maar er konden weer drie punten worden bijgeschreven tegen Rijnsburgse Boys: 2-0.

De eerste grote kans was al vrij snel voor de bezoekers. Fuhrgill Zeldenrust kreeg een grote kopkans na een strakke voorzet van Delano Asante, maar Gijs van Zetten redde knap. Na een kwartier komt ook AFC wat beter in de wedstrijd en krijgt Raily Ignacio voor de Amsterdammers de eerste kans. Hij kopt naast. Een paar minuten later een herkansing, maar dit keer staat doelman Wesley Zonneveld in de weg. Na ruim een half uur is het toch AFC dat de score opent. De goal werd in eerste instantie toegekend aan Melvin Platje, maar later blijkt dat Dennis van der Plas de bal in eigen doel tikte. Geen vijfde goal nog voor Platje dus, wel een voorsprong voor AFC. 1-0 is ook de ruststand.

Rijnsburgse Boy zet na rust alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen, AFC probeert vooral overeind te blijven. Het heeft wat geluk dat het vizier bij de bezoekers niet helemaal op scherp staat én dat Van Zetten in de goal een hoop werk verricht. Tien minuten voor tijd lijkt de 1-1 toch in de maak, maar weet Djuric Ascension de bal op het nippertje van de lijn te halen. Vlak voor tijd is het Splinter de Mooij die het duel in het voordeel van AFC definitief beslist.

Foto’s: Tom Poederbach