Zaoudi, hier op archiefbeeld, stopt voorlopig als voetbaltrainer.

AFC moet het tegen Zwaluwen ’30 doen met een punt

Pas voor de vierde keer dit seizoen leed AFC zaterdagmiddag puntverlies. Zwaluwen ’30, waar het eerder dit seizoen nog met 5-1 van won, liet de Amsterdammers nu niet verder komen dan 1-1.

Na twintig minuten was het zelfs de ploeg uit Hoorn die de leiding nam, al kwam daar wat geluk bij kijken. Een vrije trap van Leon Schipper werd na miscommunicatie achterin door Michael Sonneborn in eigen doel gewerkt. 1-0 was ook de stand bij rust.

In de tweede helft zette AFC de tegenstander meer onder druk, wat met ruim een uur op de klok resulteerde in de 1-1 van Milan Eliasar. Daarna hadden de Amsterdammers meerdere kansen om het duel te beslissen, maar die werden niet benut.

Ook nummer 2 DVVA wist echter niet te winnen, waardoor AFC aan kop een comfortabele voorsprong behoudt. Volgende week speelt AFC een thuiswedstrijd tegen AMVJ. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Ineke de Haan