AFC na winst op HHC alleen aan kop

De Amsterdamsche Football Club heeft de goede seizoensstart een vervolg gegeven. Op bezoek in Hardenberg bij HHC werd met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Uli Landvreugd gaat nu fier aan kop in de Tweede Divisie, mede door het gelijkspel tussen Kozakken Boys en Katwijk. In de drie voorgaande wedstrijden werden zeven punten behaald, alleen in de openingswedstrijd bij Noordwijk werd er gelijkgespeeld. AFC wist in de eerste drie wedstrijden al tien doelpunten te maken, Raily Ignacio is tot op heden de grote man. Hij maakte zes van de tien treffers.

In de beginfase van het duel hadden de Amsterdammers de beste kansen, maar gedurende het eerste bedrijf kwam HHC beter in de wedstrijd. Aan beide kanten dus enkele mogelijkheden, maar werd in de eerste helft niet gescoord. Zes minuten na rust kon de arbiter de bal op de stip leggen, na een overtreding op AFC-aanvaller Ignacio. Alleen wuift de leidsman het weg. Enkele minuten is het wel raak. Na een goede solo gaf Guus van Weerdenburg de bal voor. De voorzet kon makkelijk worden binnen gekopt door Joël Tillema. In minuut 63 komen de Amsterdammers op een 0-2 voorsprong. Na een afgeslagen corner vangt Cody Claver de bal op. De verdediger legde af op Oussama Siali. Vanaf een meter of twintig schoot Siali de bal mooi binnen. In de slotfase is HHC nog even dreigend voor het doel van Patrick Zonneveld, maar de thuisploeg wist niet meer te scoren.

Volgende week ontvangt AFC ASWH. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht staat tweede en heeft een punt minder dan de Amsterdammers. Klik hier om de overige uitslagen, de stand en het programma uit de Tweede Divisie te zien.

Bekijk hier de samenvatting van FoxSports.