Raily Ignacio & Yordi Teijsse

AFC neemt met doelpuntenfestijn afscheid van hoofdveld: 6-3

Zaterdag speelde AFC haar laatste wedstrijd op het hoofdveld. Binnenkort wordt het nieuwe hoofdveld, een kunstgrasveld, in gebruik genomen. De club pakte daarom flink uit en maakte er een bijzondere middag van om afscheid te nemen van het huidige hoofdveld. Dat deed het met diverse activiteiten, maar ook met een spectaculair duel. Er werd met 6-3 gewonnen van Rijnsburgse Boys.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

De beginfase deed al meteen vermoeden dat het een levendig duel zou worden er waren kansen over en weer. Kenny Teijsse was het dichtst bij een goal. Hij kopte na ruim een kwartier op de paal. Vlak daarna waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Jongeneelen kon van dichtbij raak schieten. Een minuut later was de stand echter alweer gelijk. Een lange bal resulteerde in een duel tussen doelman Van Nieuwkoop en Ignacio. De spits was sneller bij de bal en rondde het af. Een paar minuten later was het Yordi Teijsse die AFC op voorsprong zette. De Amsterdammers dachten met een voorsprong te gaan rusten en waren met een bal op de lat van Robbert Schilder ook nog dicht bij de 3-1. Maar het werd voor rust nog 2-2. Via Patrick Zonneveld ging een bal van Strooker het doel in.

Al vroeg in de tweede helft kwam het kantelpunt in de wedstrijd. Artien kreeg rood voor het vasthouden van Ignacio en AFC profiteerde in de rest van de tweede helft van het overtal. Snel na de rode kaart viel al de 3-2 van Ignacio. Toch gaf Rijnsburgse Boys niet direct op en was Van der Moot uit een vrije trap dicht bij de 3-3. Maar toen Ignacio uit een counter de 4-2 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. En dat was ook zo. Want Teijsse maakte zijn tweede goal van de middag en Ignacio maakte zelfs nog zijn vierde: 6-2. In de laatste minuut deed Tillema, volgend seizoen speler van AFC, nog wat terug: 6-3.

Foto’s: Tom Poederbach