AFC onderuit bij Jong FC Volendam

AFC heeft op bezoek bij Jong FC Volendam een 0-2 nederlaag geleden.

De eerste doelpoging was wel van de Amsterdammers. Een poging van Segun Owobowale eindigde net naast het doel. Daarna werden de jonge Volendammers sterker. Eerst kreeg Koen Blommestijn op aangeven van Tayrell Wouter een goede mogelijkheid, maar de spits raakte de bal verkeerd. Daarna kreeg Wouter zelf een kans, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Na een klein half uur kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Blommestijn kopte bij de tweede paal de 1-0 achter Patrick Zonneveld. Vlot daarna kwam ook de 2-0 van Milan de Haan op het scorebord.

In de tweede helft voorkwam Zonneveld diverse malen erger voor zijn ploeg. Hij redde op pogingen van Blommestijn en Younes Taha. Een kwartier voor tijd was AFC dicht bij de aansluitingstreffer, maar de vrije trap van Maatsen eindigde net naast het doel. Ook Daniël Zoutberg was weer op zoek naar een goal, maar zijn kopbal kon weggewerkt worden.

Zo zakt AFC weg naar de vijfde plek, al heeft het nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de ploegen erboven. Komende week staat er een midweekse speelronde op de planning in de Jacks League, AFC ontvangt woensdag om 20.00 De Treffers. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC