AFC onderuit in emotioneel duel

Het was een emotionele dag voor AFC. Maandag overleed clubarts Lex Swaan onverwachts en donderdag was de volledige selectie aanwezig bij de uitvaart. Zaterdag moest er ‘gewoon’ weer gevoetbald worden en dat werd na een minuut stilte dan ook gedaan. AFC nam het in Spakenburg op tegen IJsselmeervogels.

De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was er al snel, maar Patrick Zonneveld bewees net als vorige week zijn waarde. Het was vervolgens AFC dat na een klein kwartier op voorsprong kwam. Faoud Belarbi ging goed door op rechts en wist de bal voor het doel te krijgen. Raily Ignacio zette er zijn hoofd tegenaan en het was raak: 0-1. Het zorgde voor een emotioneel moment en de spits kuste zijn rouwband tijdens het juichen na de goal.

Hoewel AFC op voorsprong stond, was IJsselmeervogels nog altijd de betere van de twee ploegen en de koploper wist dan ook nog voor rust gelijk te maken. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten, al had het toch ook zomaar 1-2 kunnen zijn. Voor AFC haalde Thomas van den Houten van afstand uit. Hij zag zijn schot via de binnenkant van de paal weer uit het doel schieten.

Na rust maakte IJsselmeervogels echter vrij snel een einde aan de illusies van AFC. Het was El Azzouti de zijn ploeg op voorsprong zette. Hij krijg al snel meer kansen om te scoren, maar bij zijn derde poging was het opnieuw raak, met een poging van afstand. En El Azzouti bleek niet meer te stoppen en maakte zijn hattrick compleet. In blessuretijd wed het ook nog 5-1.

Na afloop was Raily Ignacio realistisch in gesprek met FOX Sports: “We wilden het graag voor Lex doen, maar helaas is dat niet gelukt. Wij zijn geen kampioensploeg, dat zie je ook vandaag. Alles wat iedereen zegt, daar heb ik niet in geloofd.”

Archieffoto: Tom Poederbach