Home / Zaterdag 1a / AFC pakt eerste punt tegen Die Haghe

AFC pakt eerste punt tegen Die Haghe

AFC beleeft dit seizoen een moeizame start in de eerste klasse zaterdag. De eerste twee duels gingen verloren. Dat gold ook voor tegenstander Die Haghe. Na 90 minuten mochten beide ploegen hun eerste punt bijschrijven: 1-1.

Op een kansje in de eerste minuut na, was AFC in de beginfase de bovenliggende partij. Die Haghe wachtte op een foutje van de Amsterdammers, zodat het vervolgens snel kon omschakelen. Na een klein kwartier leverde dat de 0-1 op. Sebastiaan van der Starre schoot de bal achter Dayen Gentenaar. De voorsprong van de bezoekers maakte het voor AFC nog lastiger en tot de rust werden er door de Amsterdammers dan ook geen echte kansen meer gecreëerd.

In de tweede helft ging AFC wat feller op zoek naar de 1-1, maar het moeite om de gelijkmaker ook daadwerkelijk op het scorebord te krijgen. Een klein kwartier voor tijd zorgde Quincy Kluivert dan toch voor de gelijkmaker, op aangeven van Julian van der Greft. Daarna kregen de Amsterdammers het gevoel dat er wellicht meer in zat, maar doelman Bas Drost zorgde ervoor dat Die Haghe toch met een punt weer uit Amsterdam vertrok.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Foto’s: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC