AFC pakt in laatste minuten nog een punt tegen DVVA

AFC en DVVA hebben in hun laatste poulewedstrijd beiden een punt gepakt. AFC domineerde het balbezit en de kansen, maar het was DVVA die de wedstrijd leek te winnen. Door een doelpunt van Zep Swijghuisen Reigersberg liepen echter beide ploegen met een punt van het veld.

Vooraf was de stand in de poule uiterst spannend. AFC stond op 4 punten, DVVA (beter doelsaldo) en Loosdrecht beide op 3 (DVVA beter doelsaldo).

Vorige week kwam DVVA uiterst snel op 1-0 en ook deze week had de ploeg de voorsprong snel te pakken. In de 10e minuut was er balverlies van AFC op het middenveld en Kevin Scholten strafte dit natuurlijk af. Na deze voorsprong werd de tweede klasser achteruit gedrukt door AFC, dat met verzorgd positiespel de tegenstander kapot wilde spelen. De kansen kwamen er zeker wel, vooral voor Swijghuisen Reigersberg en Thierry van der Kooye, maar ze kregen de bal er nog niet in. Vlak voor het rusten werd de stand nog wel gelijk getrokken, Swijghuisen Reigersberg scoorde uit een terug getrokken voorzet.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, AFC probeerde het spel te maken en kreeg dan ook de kansen. DVVA werd af en toe gevaarlijk uit de counter, zo ook bij de 2-1. Sjeerd Geers kreeg de kans om uit te halen en schoot de bal in de bovenhoek. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan opende AFC het slotoffensief. Met ballen vanaf de zijkanten proberen ze gevaarlijk te worden, met resultaat. In de extra tijd werd de bal nog maar eens voorgegeven, DVVA en haar fans dachten aan buitenspel, maar Swijghuisen Reigersberg tikte zijn tweede binnen en de goal werd goedgekeurd. DVVA kreeg nog een gigantische kans, maar iemand van AFC gooide zich nog in de baan van het schot.

Jorg Smeets vond dat zijn ploeg verdiend de gelijkmaker binnenschoot: “Wij kregen de kansen, iets van 8 à 9 scoringskansen en dan maak je er maar twee. Zij hebben iets van 2 of 2 gekregen.” Maar de trainer zag zijn team ook wel worstelen, “we hebben vaak moeite met ploegen die minder zijn en zich dan ingraven.”

Lex van der Horst was vooral trots op zijn ploeg: “Je wordt naar achter gedrongen, maar m’n jongens dachten aan hun taken en speelden geconcentreerd. Goed om te zien dat we dit niveau aankunnen, ondanks alle spelers die we nog missen.”

Later op de avond zou Loosdrecht met 6-2 van Zeeburgia winnen, dat betekent dat AFC en Loosdrecht doorgaan naar de volgende ronde.

Opstelling DVVA: Mohamed el Kourai, Daan Bijlard, Jouke Spanninga (Vincent van Vliet), Jasper Stracke, Jim Schiks, Bjorn Ouwehand (Sjoerd Geers), Joris Kerkhofs (Maarten Dekkers), Sebastiaan Goderie, Kevin Scholten, Bas Lammers, Lennart Bril

Opstelling AFC: Gijs van Zetten, Willem Deetman, Rob Rietveld, Nicolas Parqui (Wessel Westerhof), Daryl Gerritsen, Zep Swijghuisen Reigersberg, Floris Dokkum, Tom van den Brink (Jeroen Malotaux), Gijs Niehe, Mike van den Steenhoven, Thierry van der Kooye (Dean van Zwieten)

Tekst: Kasper Spruijt

Foto’s: Tom Poederbach 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)