Home / Algemeen / AFC schakelt Spakenburg uit in de beker (0-1)

AFC schakelt Spakenburg uit in de beker (0-1)

Dinsdagavond stond de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker op het programma. De Amsterdamsche Football Club ging op bezoek bij SV Spakenburg. Op Sportpark De Westmaat hadden zich niet de gebruikelijke toeschouwers verzameld. Toch was er vanuit de supporters van de thuisploeg behoefte om de wedstrijd te kijken. Vanaf de parkeerplaats werd er, onder meer met een grote trommel, toegezien op de wedstrijd.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor AFC. Vanuit de omschakeling kwamen de Amsterdammers eruit. Spakenburg-doelman Menno Heus keerde de inzet. Beide ploegen streden vervolgens om de bal in het strafschopgebied, maar door arbiter Puts was er voor buitenspel gevlagd en gefloten. Halverwege de eerste helft de eerste kans voor de thuisploeg. Vanaf de rechterkant werd de bal door Roy Terschegget voorgegeven. Robin Eindhoven, een van de twee aanvallers van Spakenburg, schoot vanuit de lucht. Hij kon zijn voet er niet goed achter krijgen waardoor de inzet hard over ging. Gedurende het eerste bedrijf werd er door de twee ploegen afwachtend gespeeld, er waren weinig kansen te noteren.

In de tweede helft werd duidelijk dat allebei de ploegen voor de overwinning gingen spelen. Het werd een echt open wedstrijd. Het spel golfde heen en weer. Met een uur op de klok kwam AFC er gevaarlijk uit. Raily Ignacio leidde de omschakeling. Vanuit de punt van de aanval werd het spel verplaatst naar de linkerkant, naar Melvin Grootfaam. De linksbuiten gaf een soort wippertje, waardoor de bal over het doel van Spakenburg-doelman Heus ging. Langs de lijn ging trainer Uli Landvreugd zich met zijn team bemoeien. De oefenmeester zag dat het spel scherper moest en moedigde zijn spelers uit. Aanvoerder Milan Hoek kreeg onder meer nog een schotkans, maar de bal werd naar de zijkant geduwd door doelman Heus.

In minuut 73 gebeurde er twee cruciale dingen. Eerst kreeg de linksback van AFC, Cody Claver, de bal tegen de arm. Dit gebeurde toen de bal op stuiterde in het strafschopgebied. De spelers van Spakenburg claimden gelijk een penalty, maar scheidsrechter Puts wuifde het weg. Het spel ging door, waardoor AFC kon omschakelen. Na een splijtende pass werd de ingevallen Guus van Weerdenburg bereikt. De invaller stoomde op en schoot hard de 0-1 in het doel. De spelers van Spakenburg gingen verhaal halen bij de scheidsrechter, die was niet te vermurwen. Het bleef 0-1 voor de Amsterdammers. In de slotfase speelde Spakenburg alles-of-niets. De spelers van trainer Eric Meijer waren diep in de blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker. Met een knappe redding tikte AFC-keeper Patrick Zonneveld de bal uit het doel. Het bleef 0-1 en de Amsterdammers bekeren verder.

In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker gaat AFC  op bezoek bij Capelle. Na penalty’s schakelde de ploeg uit de Hoofdklasse Buitenpost uit. In de reguliere speeltijd was het duel geëindigd in 1-1. Het aankomende weekend staat er voor AFC geen wedstrijd op het programma. De Amsterdammers zouden op bezoek gaan bij TEC, alleen wegens corona gaat deze wedstrijd niet door.

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend