AFC sluit aan bij top na zege op IJsselmeervogels

AFC had dit seizoen nog wat moeite om zijn draai te vinden, maar dat geldt voor IJsselmeervogels helemaal. De ploeg van Berry Smit haalde pas vier punten en was ook voor AFC een eenvoudige prooi: 0-3.

Al binnen het kwartier stond AFC op een comfortabele 0-2 voorsprong. Tim Linthorst had de score fraai geopend met een omhaal, nadat de bal achter de verdediging van IJsselmeervogels viel. Een paar minuten later kon Raily Ignacio de score verdubbelen, nadat hij goed werd diep gestuurd door Thomas Verhaar. De thuisploeg was machteloos en kwam nauwelijks op de helft van AFC, laat staan voor het doel van Patrick Zonneveld.

Omdat ook de Amsterdammers niet meer tot scoren kwamen, stond het bij rust slechts 0-2. Na een uur spelen was Splinter de Mooij dichtbij de 0-3. Hij kapte Jeffrey Buitenhuis uit en kon vervolgens schieten, maar trof de lat. Op ongeveer driekwart wedstrijd besliste Verhaar de wedstrijd definitief, van net buiten het strafschopgebied schoot hij de bal in de verre hoek.

Zo klimt AFC na een matige seizoensstart gestaag op en staat het alweer vierde, op vier punten van koploper Katwijk. Volgende week ontvangt AFC Kozakken Boys, een duel tussen de broertjes Teijsse.