Home / Zaterdag 1a / AFC sluit voorbereiding af met gelijkspel
Benno Nihom

AFC sluit voorbereiding af met gelijkspel

Zaterdagmiddag speelde AFC in plaats van hun laatste bekerwedstrijd hun laatste oefenwedstrijd, maar voor Benno Nihom verandert er niks. Bekerwedstrijden ziet de trainer  ook als voorbereiding.

AFC speelde zaterdag tegen Nieuwland, dat afgelopen week nog uit KNVB-beker werd gehaald. Benno Nihom was blij dat zijn ploeg alsnog kon oefenen, nadat de bekerwedstrijd werd geschrapt. “We hebben vandaag weer kunnen kijken welke spelers het beste met elkaar konden presteren. Het gaat mij niet alleen maar om wat een speler individueel laat zien, maar ook hoe de spelers met elkaar matchen en daar komt op een geven moment een basiselftal uit.”

Benno Nihom heeft over de hele voorbereiding goede dingen gezien, maar heeft ook nog wel wat punten waar AFC zich in moet verbeteren. “De twee belangrijkste punten zijn zakelijker spelen en beter aan de bal.” Aan het zakelijker spelen moet de jonge ploeg vooral nog wennen. De spelers moeten gaan beseffen dat in het seniorenvoetbal niet alleen maar om mooi voetbal gaat, maar dat het resultaat het belangrijkste is. Nihom heeft er alle vertrouwen in dat het met beide aspecten wel goed komt.   

De doelen voor dit seizoen zijn zo hoog mogelijk eindigen, maar op welke plek dat zal zijn en welke plek realistisch is zal Benno Nihom over ongeveer zes weken kunnen concluderen. “Wij weten dat wij het niet makkelijk gaan krijgen en daardoor moeten we elke week goed zijn.”  

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Tom Poederbach

Send this to a friend