AFC boekt in Spakenburg eerste zege van het seizoen

AFC heeft zaterdag in Spakenburg de eerste overwinning van het seizoen geboekt: 2-4.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al na een minuut of 5 een levensgrote kans. Patrick Zonneveld had een eerste inzet niet klem, waarna Spakenburg een herkansing kreeg in de rebound. Vanaf 5 meter ging de bal echter huizenhoog over. Een paar minuten later deed zich een identieke situatie voor, maar was het wél raak. Barry Beijer zette Spakenburg op 1-0.

Wat volgde was een povere eerste helft van Amsterdamse zijde, met zo nu en dan een mogelijkheid voor Spakenburg. Op slag van rust kreeg AFC eigenlijk pas de eerste mogelijkheid. Een voorzet van Johan Kulhan vanaf rechts, werd goed gekopt door Yordi Teijsse. Leon ter Wielen redde echter.

De woorden van Uli Landvreugd in de rust leken AFC goed te hebben gedaan, want na rust was het spelbeeld compleet anders. AFC was fel en kwam via Thomas van den Houten al snel op 1-1. Niet veel later werd het ook 1-2. Een kopbal van Raily Ignacio werd weggebokst door Ter Wielen, maar de rebound was een prooi voor Yordi Teijsse. Daarmee waren de Amsterdammers nog niet klaar, want het werd ook nog 1-3. Ignacio worstelde zich knap voorbij zijn man en stiftte de bal fraai over de keeper.

Het duel leek gespeeld, maar Spakenburg bleef hoop houden. Dat resulteerde na een prima aanval in de 2-3, een intikker van Sterling bij de tweede paal. De blauwen probeerden er daarna nog een gelijkspel uit te slepen, maar slaagden daar niet in. Na een voorzet van Milan Hoek werd het zelfs nog 2-4 voor AFC. Met een aantal afstandsschoten probeerden de gebroeders Teijsse de score verder op te voeren, maar dat lukte niet meer.