AFC sprokkelt een punt in ‘lunchduel’ met Argon

In een vroeg duel met Argon heeft AFC één puntje weten te sprokkelen: 1-1. Voor de gelegenheid werd er al om 12.30 afgetrapt op Sportpark Goed Genoeg, omdat het later in de middag de beurt was aan de zondagselectie van AFC, die om 15.30 aantrad tegen Rijnsburgse Boys.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, al was Argon het dichtst bij een goal. Zowel Giliano Eijken als Younes Oualli raakte de paal. AFC werd twee keer gevaarlijk uit een corner, maar zag dat Marijn van Wandelen een paar keer goed in de weg stond. Vlak voor rust was Daniel Zoutberg, die de laatste weken ook in actie kwam voor AFC zondag, nog wel dichtbij de openingsgoal. Zijn schot ging maar net over.

Aan het begin van de tweede helft wisten de Amsterdammers op voorsprong te komen via Zep Swijghuisen Reigersberg. Nadat een voorzet niet goed werd verwerkt, kon hij wat gelukkig zijn voet tegen de bal zetten en de 1-0 maken. AFC was de bovenliggende partij en Argon moest het vooral hebben van counters. Maar een van die counters leverde wel de 1-1 op. Max Oliemans gaf een voorzet op maat richting Robin Voorend, die de gelijkmaker binnen schoot. Daarna hadden beide teams nog kans op de winnende goal, maar een gelijkspel was terecht. De Amsterdammers schieten er echter weinig mee op.

AFC gaat volgende week op bezoek bij Die Haghe, dat drie punten meer heeft dan AFC en dus ook nog volop aan het strijden is voor lijfsbehoud. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Archieffoto: Tom Poederbach