AFC veegt Spakenburg van de mat in avondduel

Op het wat bijzondere tijdstip 17.30 trapte AFC af tegen Spakenburg, daarvoor had AFC zaterdag een thuiswedstrijd gespeeld. Al voor rust rekende AFC af met Spakenburg, dat een moeizaam seizoen beleeft. Na rust deed het er nog een schepje bovenop en zo werd de eindstand 5-1.

Na een kwartier was het Splinter de Mooij die de score opende. Daarna kregen ook de Spakenburgers wat kansen. Zo belandde een poging via een AFC-been in het zijnet. Een paar minuten voor rust wisten de Amsterdammers de voorsprong te verdubbelen. Na een vlotte aanval over de linkerkant haalde Thomas Verhaar hard uit en zag zijn schot in de kruising belanden. Vlak voor rust werd het zelfs ook nog 3-0, De Mooij mocht zijn derde van de avond maken. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Met een klein uur op de klok maakte ook Verhaar zijn tweede van de middag. Uiteindelijk deed Spakenburg toch nog wat terug. Tim Brinkman wist de bal vanaf de achterlijn voor het doel te krijgen, waarna Floris van der Linden de bal kon binnentikken. Vlak voor tijd werd het nog 5-1 dankzij een eigen goal.

AFC bezet nog steeds de tweede plaats in de Jacks League, maar het gat met koploper Katwijk is enorm. De Katwijkers speelden weliswaar een duel meer, maar het verschil is 10 punten.

Foto’s: Tom Poederbach