Home / Algemeen / AFC verlaat laatste plaats dankzij punt tegen Valken ’68

AFC verlaat laatste plaats dankzij punt tegen Valken ’68

AFC heeft de rode lantaarn in Zaterdag 1a overgedragen aan Zwaluwen ’30. Weliswaar op doelsaldo, dus de strijd is zeker nog niet gestreden. Maar AFC stijgt een plekje, dankzij de 1-1 bij Valken ’68.

Het besef dat er punten gepakt moesten worden, was duidelijk aanwezig bij AFC, dat fel was en ook voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Een schot van Dino Janssen ging net langs de kruising. Maar het geluk was aan de zijde van de Valkenburgers, die hun eerste kans meteen tot goal gepromoveerd zagen worden. Joshua Cooper zette de 1-0 op het bord. Daarna kregen de Amsterdammers diverse mogelijkheden, maar doelman Joris van Harmelen stond in de weg voor Quincy Kluivert en max de Bruijne. De gelijkmaker hing in de lucht, maar ook Valken ’68 werd voor rust nog gevaarlijk. Uiteindelijk werd het na een scrimmage via Janssen 1-1.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde en had AFC ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Van Harmelen en de scheidsrechter, die de bal raakte tijdens een Amsterdamse aanval, bleken echter in de weg te staan. De Amsterdammers hadden misschien meer verdiend dan een punt, maar het spel zal in ieder geval moed geven in de degradatiestrijd. Komende week ontmoet AFC Argon. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 1a

Archieffoto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC