Home / slideshow / AFC verrassend onderuit tegen Nootdorp

AFC verrassend onderuit tegen Nootdorp

AFC speelde zaterdagmiddag de vierde competitiewedstrijd tegen Nootdorp. AFC verloor het duel verrassend: 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

De wedstrijd was begonnen en niet heel veel minuten later kwam Nootdorp verrassend op een 0-1 voorsprong. AFC had het in het begin lastig met de formatie van de tegenpartij, maar werd gedurende wedstrijd steeds beter. Benno Nihom zette het een klein beetje om, waarna zijn ploeg meer controle had over de wedstrijd. De doelpunten kwamen de eerste helft uit een standaardsituatie. Michael Mol maakte de gelijkmaker, maar de voorsprong bleef uit. 

AFC wel kansen, maar liet de kansen onbenut. “Het ligt een beetje aan kwaliteit en een beetje aan geluk. Als je tegenstander telkens de boel dicht gooit, worden de ruimtes heel klein, maar als je daar dan doorheen speelt moet jezelf ook belonen,” aldus Nihom. 

De Amsterdammers gingen met een gelijkspel aan thee en kwamen vol goede moed naar buiten. Ondanks de zware regenbuien begon de tweede helft netjes op tijd. AFC hanteert elke week dezelfde speelwijze en konden met het natte veld de bal heel snel laten gaan. Nootdorp liep dan ook veel achter de bal aan, maar kwam wel weer op voorsprong. 

 Michael Mol was bij de gelijkmaker erg belangrijk voor de Amsterdammers, maar zag er niet zo goed uit bij 1-2. Hij kopte de bal te kort terug naar de keeper en de aanvaller van Nootdorp was erg alert. AFC moest weer terugkomen na een achterstand, maar in de tweede helft lukte dat niet. Het spel was in de tweede helft wel beter dan in de eerste helft, maar de kansen bleven in de tweede helft onafgemaakt. 

“We hebben vandaag verloren, maar ondanks het verlies hebben de jongens heel hard gewerkt en de tweede helft heel goed positiespel laten zien,” vertelt de coach van AFC. In de voorbereiding was het positiespel niet geweldig, maar vanaf de start van de competitie is wordt het steeds beter, maar de doelpunten blijven nog uit. Nihom maakt zich daar niet zo druk om. “De doelpunten komen vanzelf en het is gewoon een hele open en interessante competitie,” aldus Nihom. AFC staat ondanks het puntenverlies nog altijd gedeeld eerste, maar daar kan aankomende dinsdag verandering in worden gebracht. Argon en Zwaluwen kunnen dinsdag over de Amsterdammers heen gaan.

Tekst: Auke Kooreman

Foto’s: Tom Poederbach

Send this to a friend