AFC verrassend onderuit tegen Scheveningen

AFC doet dit seizoen opnieuw bovenin mee in de Tweede Divisie. Zaterdagmiddag kreeg het Scheveningen op bezoek, dat dit seizoen pas 3 keer wist te winnen en op de vijfde plek bezet. Op papier een eenvoudige tegenstanders dus, maar in de praktijk bleek dat anders: het werd 0-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

In Amsterdam Zuid kregen de toeschouwers een interessant duel te zien, maar lange tijd zonder doelpunten. Vroeg in de tweede helft was Scheveningen dichtbij, toen een vrije trap van Levi Schwiebbe de lat raakte.

Lange tijd leek het op een 0-0 uit te gaan lopen. Een paar minuten voor tijd kwam daar echter verandering in. Uit een corner kopte verdediger Robert van Koesveld raak voor Scheveningen. Dat bleek voor Scheveningers genoeg voor de overwinning. Het zorgt ervoor dat AFC een paar punten verwijderd raakt van de top. Koploper IJsselmeervogels beleefde namelijk een eenvoudige middag tegen Noordwijk.

Volgende week is TEC de laatste tegenstander van AFC in 2019.

Opstelling AFC: Zonneveld; Kulhan, Maatsen, Schilder, Van den Houten; Richard, Hoek; Belarbi, Y. Teijsse, Grootfaam; Ignacio

Foto’s: Tom Poederbach