Home / Algemeen / AFC verslaat Quickboys met ruime cijfers (5-1)

AFC verslaat Quickboys met ruime cijfers (5-1)

Op een zonnig Sportpark Goed Genoeg ontving AFC Quickboys. Het was de tweede speelronde in de Tweede Divisie, vorige week speelden de Amsterdammers gelijk tegen Noordwijk (2-2). Quickboys versloeg toen GVVV met 2-1. Bij AFC ontbrak linksback Guus van Weerdenburg, hij zat thuis in quarantaine. Tim Linthorst ontbrak wegens zijn schouderblessure.

Bij AFC bemoeide Robbert Schilder zich veel met de opbouw. De linkercentrale verdediger verplaatste de bal meerdere malen naar de rechterzijde. Met ongeveer tien minuten spelen kwam de eerste goal al op het scorebord. Vanaf de linkerkant gaf Joël Tillema de voorzet, de Quickboys-verdediger timede verkeerd in het centrum. Hierdoor was het voor Raily Ignacio een koud kunstje om de bal binnen te werken: 1-0. Het eerste kwartier had de thuisploeg de wedstrijd totaal onder controle, Quickboys werd achteruit gedwongen. In minuut twintig legde arbiter Wiersema de bal op de stip. Jeffrey Ket van Quickboys kreeg de bal op de arm geschoten, terwijl hij met z’n rug naar de bal stond. AFC-aanvoerder Milan Hoek schoot de bal feilloos in de rechterhoek, Quickboys-goalie Paul van der Helm was kansloos. De Amsterdammers haalden de voet niet van het gaspedaal, er volgden nog mogelijkheden Ignacio en Tillema. 

Quickboys schoot uit het niets de aansluitingstreffer binnen. Ricky van Haaren stuurde met de steekpass op Olaf van der Sande diep. De spits schoot de bal achter AFC-keeper Patrick Zonneveld. De bezoekers uit Katwijk dachten terug te komen in de wedstrijd, maar AFC stelde gelijk orde op zaken. Weer kwam de tandem Tillema-Ignacio in actie. De middenvelder gaf de bal mee aan de spits, tegenover doelman Van der Helm faalde Ignacio niet. Hij schoot de bal gemakkelijk in het doel. Met een 3-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op.

Aan de start van de tweede helft gebruikte Quickboys-trainer Edwin Grünholz alle drie zijn wissels. De oefenmeester was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel. De gasten kwamen vervolgens goed uit de startblokken. De Amsterdammers werden onder druk gezet en er volgden enkele uitvallen van de bezoekers. Echter had AFC ook de mogelijkheid om te scoren. Rechtsback Dalian Maatsen dook op voor Van der Helm, het schot van de verdediger ging echter recht op de keeper af. Tien minuten in de tweede helft werd duidelijk dat Quickboys met tien man verder moest. Grünholz had het risico genomen om al zijn wissels in de rust te gebruiken, Quickboys moest dus met tien man verder toen Jeroen Tesselaar met een blessure het veld moest verlaten. De man meer situatie was niet gelijk zichtbaar op het veld. De bezoekers uit Katwijk hadden meer balbezit dan in de eerste helft, echter kon dit niet worden omgezet in grote mogelijkheden. AFC wist wel de de 4-1 te maken. Uit een voorzet van Oussama Siali vanaf de linkerkant kon Ignacio gemakkelijk scoren. Het was zijn derde treffer van de middag. Ignacio was nog niet klaar met scoren, in minuut negentig maakte hij zelfs nog de 5-1. Dit deed hij op aangeven van invaller Fouad Belarbi. 

Door de ruime overwinning staat AFC nu derde in de Tweede Divisie. Volgende week zondag wacht een uitwedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek.

Foto’s: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend