Foto: Tom Poederbach

AFC verspeelt koppositie door nederlaag tegen Spakenburg

Met een nederlaag tegen Spakenburg heeft AFC de koppositie in de Tweede Divisie verspeeld. De Amsterdammers zagen concurrent Katwijk voorbij komen.

In de tweede minuut van het duel werd er door alle aanwezigen geklapt voor Marien Willemsen, die zowel bij AFC als Spakenburg met rugnummer 2 speelde. De 38-jarige Willemsen lijdt aan kanker en het applaus van beide kanten was een steunbetuiging aan zijn adres.

Al snel daarna kwam Spakenburg op voorsprong, toen Massies Artien na een hoekschop wist te scoren. AFC was daarna ook dicht bij een goal uit een corner, maar Jan van Diermen redde op de lijn. Een kwartier na de 0-1 zette Tim Linthorst vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-1 op het scorebord. Met een half uur op de klok kwam AFC met tien man te staan na rood voor Gladwin Curiel, die op het been van Dwayne Greene ging staan.

Vroeg in de tweede helft wist Spakenburg te profiteren van het overtal en maakte Floris van der Linden de 1-2. Toch kwam AFC ook in ondertal nog wel tot een aantal kansen, maar het stuitte diverse keren op Alessandro Damen. Zo bleef het 1-2 en moet AFC in de resterende zes duels in de achtervolging. Volgende week is Jong FC Volendam de volgende tegenstander. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC