AFC weer een stapje dichter bij de titel, zorgen voor AMVJ

Het duel tussen koploper AFC en AMVJ leek in de verste verte niet op de wedstrijd uit de eerste seizoenshelft. Toen overklaste AFC met speels gemak de ploeg uit Amstelveen, het werd 0-6. Op Sportpark Goed Genoeg won AFC ook deze editie; het werd 2-0.

Vorig weekend speelden AFC en AMVJ allebei gelijk. AFC tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn. AMVJ speelde met een 3-3 uitslag gelijk, terwijl het tegen een 0-3 voorsprong van Arsenal aankeek. Het duel in Amsterdam Zuid was wat meer dan een minuut onderweg toen Jaimy Roemer opstoomde aan de rechterzijde. Zijn strakke voorzet werd echter niet goed ingeschoten. De bezoekers hadden veel strijd en inzet meegenomen. Door de vuile meters van linksback Jeroen Halsema kreeg Melvin Grootfaam de ruimte om naar binnen te kappen en de bal te krullen. Stijlvol ging zijn inzet naar de verre hoek, maar het aluminium verijdelde een voorsprong. AMVJ schuwde de duels niet en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Wel kwam de thuisploeg op voorsprong. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant, waarna Daniel Zoutberg een overstapje deed. Hierdoor kon Bas Middelkoop binnenschieten: 1-0! Een zeer fraaie aanval werd beloond met de openingstreffer.

Na de thee ging AMVJ verder met het zoeken naar een treffer. Men was gelijk dreigend en keeper Jesse Goes moest handelend optreden. Wel werd AFC meer de bovenliggende partij. Doelpuntenmaker Middelkoop met een uitstekende actie, waardoor hij twee tegenstanders passeerde. Zijn inzet kwam via een AFC-speler, de AMVJ-keeper en een andere AFC-speler tot op de doellijn. Echter kon AMVJ-keeper Maksim van Ingen de bal oppakken. Het was aan doelman te danken dat het doelpuntenverschil op dat moment 1 bleef. Want de thuisploeg kreeg meerdere mogelijkheden om te scoren. Toch kreeg AMVJ ook nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Rechtsback Silver Touw stoomde goed op en gaf een puntgave voorzet. De inzet kon worden gekeerd door Goes.

Daarna viel alsnog de 2-0. Met een goed uitgespeelde aanval verdubbelde AFC de voorsprong. Met een stijlvol wippertje maakte Sven Ederveen de 2-0. Vlak voor het einde was er nog een opstootje en de gemoederen liepen hoog op. Arbiter Ter Velde bestrafte Lionel Grootfaam en Melvin Grootfaam met een rode kaart.

Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)