Home / Algemeen / AFC wéér onderaan nadat het met 9 man verliest van Honselersdijk

AFC wéér onderaan nadat het met 9 man verliest van Honselersdijk

Zaterdag deed AFC nog goede zaken door in de degradatiekraker te winnen van Zwaluwen ’30, nu ziet de ploeg van Benno Nihom zichzelf wéér onderaan de ranglijst in Zaterdag 1a staan. Dinsdagavond verloor AFC zelf met 0-1 van Honselersdijk, terwijl Zwaluwen ’30 won van Valken ’68.

Na ruim een kwartier van het Lars van Ammerlaan die Honselersdijk op een 0-1 voorsprong zette. Wat volgde was een rumoerig duel, waarbij met een half uur op de klok twee rode kaarten aan de kant van AFC vielen na een overtreding op Tom van Veen. Max de Bruijne kreeg direct rood, Justin Swart twee keer geel.

Een afkoelingsperiode van tien minuten volgde, waarna de wedstrijd hervat worden. Ook daarna volgden er volop kaarten en was er weinig goed voetbal te zien. Honselersdijk eindigde het duel met 10 man, nadat Nigel Hendriks ook rood had gekregen. Weer geen punten dus voor AFC en bovendien zorgen richting de komende wedstrijd, want De Bruijne en Swart zullen dan dus niet inzetbaar zijn.

Komende zaterdag gaat AFC op bezoek bij Monnickendam, dat ook nog niet zeker is van lijfsbehoud. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Foto’s: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC