AFC wint eerste competitiewedstrijd overtuigend

Zaterdagmiddag speelde AFC in Valkenburg hun eerste competitiewedstrijd. Een competitie met clubs die AFC niet heel goed kent, maar wel uitstekend begonnen is.

AFC begon een beetje zoekende, maar nadat AFC de juiste flow gevonden had. ging het erg goed lopen. In de eerste 15 minuten kreeg AFC hier en daar wat kleine kansen, maar Maarten van der Schaaf, assistent coach die het zaterdagmiddag zonder hoofdcoach Benno Nihom moest doen, zag de kleine kansen niet achter de doelman belanden. Na ongeveer 20 minuutjes was het wel raak voor AFC. Bas Middelkoop kreeg de bal van Dino Jansen en schoot zo het openingsdoelpunt erin. Dino Jansen, die in de eerste helft een assist op zijn naam kon schrijven, liet zich in tweede helft ook aardig zien.

AFC ging met een magere  0-1 rusten. Valken’68 zag dat ook en had in de rust het gevoel dat de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. AFC dacht daar anders over en haalde dat gevoel snel weg door de 0-2 te maken. Na een mooie aanval gaf Guilliano With de bal aan Dino Jansen en die twijfelde geen seconde en schoot de bal achter de doelman van Valken’68. Zo was Jansen net als in de eerste helft nu ook in de tweede helft erg belangrijk voor het team. Na de 0-2 liet hij zich nog een keer gelden en maakte hij ook de 0-3. Na de 0-3 ging AFC op zoek naar de 0-4 en 0-5, maar die bleven helaas uit.

Maarten van der Schaaf was na afloop erg te spreken over zijn ploeg. “Ik ben erg blij dat we goed van start zijn gegaan in een vrije nieuwe competitie voor ons.” De plekken lijken steeds meer in elkaar te vallen en zo lijkt het vaste basiselftal steeds duidelijker te worden, maar volgens Van der Schaaf  is AFC nog steeds zoekende naar de ideale formatie.