Home / slideshow / AFC wint naar voren gehaald duel in Veenendaal

AFC wint naar voren gehaald duel in Veenendaal

AFC en GVVV stonden zaterdagmiddag al voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. Beide ploegen troffen elkaar in de eerste speelronde in Amsterdam, waar het toen 1-1 werd. Nu stond de return al op het programma. Die was eigenlijk gepland in januari, maar omdat AFC dan 125 jaar bestaat, werd het duel vervroegd. AFC won dit keer: 1-3.

AFC was al vroeg in de wedstrijd meerdere malen gevaarlijk. Zo haalden Milan Hoek en Yordi Teijsse hard uit. De inzet van Hoek werd door de keeper tegen gehouden, die van Teijsse ging net naast. GVVV wist nauwelijks gevaarlijk te worden, al dacht het wel een penalty te hebben verdiend na een vermeende overtreding op Berry Powel. De scheidsrechter oordeelde anders en dus werd er verder gevoetbald. Na een klein halfuur kwam AFC via Yordi Teijsse op voorsprong. Hij wist de bal binnen te werken toen een voorzet slecht verwerkt werd door GVVV.

De Amsterdammers kregen kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar slaagden daar niet in. Ondertussen werd de thuisploeg gevaarlijker via Powel en Soufiane Laghmouchi. Na 70 minuten lukte het Powel om vanuit de draai de 1-1 binnen te schieten. Maar het duurde niet lang voordat AFC weer de leiding nam, Raily Ignacio bracht zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Powel was in blessuretijd heel dicht bij de 2-2, maar kopte in het zijnet. Aan de andere kant viel nog wel een goal, Yordi Teijsse zette de 1-3 op het scorebord. Daarmee staat de teller voor hem alweer op 10 goals dit seizoen.

Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend