AFC wint in extremis

AFC heeft zondag diep in blessuretijd een overwinning geboekt op Jong Sparta. Het werd uiteindelijk 2-1, dankzij een eigen doelpunt.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Kenny Teijsse met het hoofd een goede mogelijkheid om AFC op 1-0 te zette, maar doelman Michael Fabrie redde op zijn inzet. Namens Jong Sparta kreeg Mo Tahiri de grootste kans, maar Patrick Zonneveld redde goed. Daardoor stond het bij rust nog 0-0.

Na rust had ook Raily Ignacio AFC met het hoofd op voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal had te weinig kracht. Bij Sparta bleef Tahiri de gevaarlijkste man. Hij wist Loukili te bereiken, die oog in oog met Zonneveld stond, maar de doelman redde opnieuw. Even later was het voor Ignacio alsnog raak. De spits kopte raak uit een hoekschop en staat zo inmiddels ook alweer op 10 treffers dit seizoen. Jong Sparta had echter een antwoord met Brad van Hoeven.

Het leek op puntverlies voor AFC uit te gaan draaien, helemaal toen Joshua Sanchez in blessuretijd de 1-2 maakte. Hij deed dat echter vanuit buitenspelpositie. Toch bleef het niet bij 1-1. Een vrije trap van Robbert Schilder nog verder in blessuretijd werd nog getoucheerd door Spartaan Levi Bouwense en verdween zo in het doel. Daardoor blijft AFC bovenin meedoen. De ploeg staat nu tweede.