AFC

AFC wint weinig verheffend duel met Spakenburg

In een weinig verheffend duel heeft AFC met 2-0 gewonnen van Spakenburg. Bij AFC waren flink wat spelers afwezig. Zo waren Raily Ignacio en Tim Linthorst geschorst na de bizarre rode kaarten van twee weken geleden. Ook Melvin Grootfaam en Nick van der Velden ontbraken. Ook Spakenburg was niet op volle sterkte, bij de bezoekers was vooral te merken dat zij 90 zware minuten tegen Ajax in de benen hadden.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Het begin van de wedstrijd was nog veelbelovend. Al na een paar minuten werd Yordi Teijsse naar de grond getrokken, wat resulteerde in een penalty voor AFC. Zo zette Milan Hoek met een schuiver in de rechterhoek zijn ploeg al snel op 1-0. Daarna volgden meer mogelijkheden voor AFC. Zo had Fouad Belarbi een goede schietkans na een corner en schampte Teijsse de bal met het hoofd na een goede voorzet van Ascension. Spakenburg had weinig in te brengen, al had het halverwege de eerste helft wel een fase met wat meer balbezit. Tot kansen leidde dat echter niet, behalve een afstandsschotje van Thomas van de Houten. Dat vormde geen enkel probleem voor Patrick Zonneveld. In het restant van de eerste helft kreeg Yordi Teijsse nog 2 goede mogelijkheden. Bij de eerste eindigde de bal in het zijnet na een scrimmage. Op slag van rust was hij weer heel dicht bij een goal, maar werd de bal door Beijer ternauwernood opgeruimd.

Yordi Teijsse

Bij Spakenburg was er logischerwijs onvrede na de eerste helft en trainer Eric Meijers greep in met 2 wissels. Uit een vrije trap van Roy Castien kreeg Spakenburg na een klein uur een kansje, maar de bal ging over. Daarna was het weer vooral AFC dat de klok sloeg, als er al iets gebeurde. De grootste kans was voor Belarbi, die een kwartier voor tijd voor open doel mocht schieten, maar de bal voorlangs wist te krijgen. Tien minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende 2-0, toen Yordi Teijsse een voorzet bij de tweede paal binnen kopte. Daarna dacht Robbert Schilder zelfs nog de 3-0 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Opstelling AFC: Zonneveld, Kulhan, Maatsen, K. Teijsse, Hoek, Y. Teijsse, Claver, Markiet, Ascencion, Belarbi, Schilder

Foto’s: Tom Poederbach