AFC (zaterdag) door overtuigende zege terug aan kop

Zaterdag eersteklasser AFC heeft de koppositie weer terug. De ploeg van Jorg Smeets won zelf met duidelijke cijfers van Argon (4-1) en zag concurrent DHSC punten laten liggen tegen Zuidvogels. Hierdoor gaan de Amsterdammers alleen aan kop, met twee punten meer dan de concurrent.

Tegen Argon had Smeets de 5-2-3 formatie van de laatste weken aangepast in de ouderwetse 4-3-3. Dit wierp in eerste instantie nog niet zijn vruchten af, want binnen twee minuten keek de thuisploeg tegen een vroege achterstand aan. Ian Refos (ex-JOS) tekende voor de 0-1. De achterstand werd vrij snel weggepoetst. In de zesde minuut trok aanvoerder Floris Dokkum met een benutte strafschop de stand gelijk.

Na een paar kleine kansjes voor de bezoekers uit Mijdrecht, nam AFC de touwtjes stevig in handen. Mauritsio Helstone schoot naast, Oscar Cardoze was met twee kopballen (naast en op de lat) gevaarlijk en Gijs Niehe zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Romero Antonioli. Uit de daaruit volgende hoekschop was het wel raak door Mike van den Steenhoven: 1-2.

Deze voorsprong gaven de Amsterdammers niet uit handen. Bij Argon hadden de aanvallers hun vizier niet goed afgesteld: Gijs van Zetten pareerde schoten van Dylan Bergkamp en Patrick Lokken, terwijl een poging van Bas Boelhouwer van de doellijn werd gehaald. In de tegenaanval, over meerdere schijven, sloeg een uiterst effectief AFC toe. Op aangeven van Gijs Niehe schoot Daryl Gerritsen hard de 1-3 tegen de touwen.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Nadat een definitieve genadeklap van Helstone en Van den Steenhoven uitbleef, bepaalde invaller Thierry van der Kooye de eindstand op 4-1. AFC profiteert op die manier optimaal van het puntverlies van concurrent DHSC. De ploeg van Jorg Smeets heeft de koppositie weer heroverd. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij laagvlieger CSW.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC