AFC zaterdag

AFC zaterdag geeft RKAV Volendam pak slaag in de beker: 6-1

AFC zaterdag is door in de beker. De zaterdag eersteklasser wist Hoofdklasser RKAV Volendam te verrassen en met een flinke nederlaag naar huis te sturen: 6-1.

In het eerste kwart van de wedstrijd ging het spel nog op en neer, maar vervolgens wist AFC op voorsprong te komen uit een strafschop. Na een overtreding van Maarten Woudenberg mocht Zep Swijghuisen achter de bal gaan staan en hij faalde niet vanaf elf meter. Tien minuten later viel de 2-0 van Daryl Gerritsen, op aangeven van Tom van den Brink.

Vanwege blessures was AFC snel door de wissels heen, maar de invallers lieten zich gelden in het tweede helft. Eerst was het Mauritsio Helstone die er 3-0 van maakte uit een assist van Syrano Morrison. Met nog een minuut of twintig te gaan maakte Volendam via Niels Springer de 3-1. Maar voordat de Hoofdklasser mocht denken aan een comeback, was het alweer 4-1. Morrison schoot de bal in de korte hoek. AFC was echter nog niet klaar met Volendam en op aangeven van Helstone verzorgde Gijs Niehe de 5-1. Het slotakkoord was voor Van den Brink.

Zo bereiken er twee ploegen van AFC de laatste 16 van de districtsbeker. Eerder wist AFC zondag 2 al AFC ’34 uit te schakelen.