Home / Algemeen / AFC (zaterdag) haalt Syrano Morrison (Eemdijk) en Murat Önal (Huizen) terug

AFC (zaterdag) haalt Syrano Morrison (Eemdijk) en Murat Önal (Huizen) terug

Zaterdag eersteklasser AFC heeft twee aanvallers aan de selectie voor komend seizoen toegevoegd: Syrano Morrison (Eemdijk) en Murat Önal (Huizen). Beide spelers hebben een verleden in Amsterdam-Zuid, waarvan Önal zelfs eerder in de Zaterdag 1 heeft gespeeld.

“Dit is voor mij de beste keuze. Ik wilde graag terug naar de stad om hier met bekenden te spelen. De trainer (Jorg Smeets, red.) en het bestuur belden mij ook constant op, dus ik voelde echt dat ze mij graag wilden hebben”, zegt Morrison. Hij speelde enkele jaren in de jeugd van AFC. Na FC Volendam (jeugd), Pancratius, Argon en Swift was de buitenspeler dit seizoen actief voor derdedivisionist Eemdijk. Daar moest hij op het laatste moment vertrekken vanwege het beleid van de club om maximaal vijf spelers van buitenaf in de selectie te hebben.

Meerdere clubs toonden vervolgens interesse, maar stuk voor stuk wees hij ze af. “Een zondagclub kan ik nu even niet hebben, de zaterdagclubs waren allemaal best ver rijden. Ik heb een zoontje van zeven maanden oud en daar wil ik veel tijd mee doorbrengen”, vervolgt de vleugelaanvaller. Voetballen in de stad vindt hij fijner. “Familie en vrienden kunnen makkelijker komen kijken. Dat is ook één van de redenen waarom ik voor AFC heb gekozen: het is lekker dichtbij.”

Murat Önal komt over van competitiegenoot Huizen. De 31-jarige aanvaller droeg in het seizoen 2013/14 al het shirt van het zaterdagelftal van AFC, maar vertrok in maart 2014 voor een avontuur in Kazachstan (FC Kyran). Begin 2016 keerde hij bij FC Lisse terug in Nederland. Die club verruilde hij twee jaar geleden voor Huizen.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC