Home / slideshow / AFC Zaterdag-keeper Jesper van der Mark maakt droomtransfer naar sc Heerenveen

AFC Zaterdag-keeper Jesper van der Mark maakt droomtransfer naar sc Heerenveen

Jesper van der Mark vecht met de zaterdagselectie van AFC volop voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Volgend seizoen zal de doelverdediger echter niet meer meemaken bij de Amsterdammers, aangezien hem een mooie transfer naar sc Heerenveen wacht.

De 17-jarige begon zijn loopbaan in zijn geboorteplaats Breukelen, waarna hij richting de jeugdopleiding van USV Elinkwijk vertrok. Sinds afgelopen seizoen maakt hij deel uit van AFC, waarin hij zichzelf ontwikkelde tot eerste doelman van de Zaterdag 1. Zijn goede optredens bleven buiten de club niet geheel onopgemerkt, want sc Heerenveen liet dit jaar interesse blijken. Het was voor Van der Mark een droom die uitkwam. “Ik heb persoonlijk niet getwijfeld en ga vol energie voor deze kans”, liet hij na het nacompetitieduel met Maarssen weten.

Voor Van der Mark zal vanaf deze zomer een hoop veranderen. Aangezien hij bij een club gaat voetballen die ver is verwijderd van Amsterdam, moet hij eveneens in Friesland gaan wonen. “Dat wordt uiteraard een hele omschakeling. De afgelopen periode moest ik daarom een hoop zaken regelen om mezelf voor te bereiden op de verhuizing.” In Heerenveen krijgt hij de mogelijkheid om verder te studeren. “Bij de club kan ik inderdaad een opleiding volgen en dus ook maatschappelijk de volgende stap zetten. Wat dat betreft is het perfect geregeld.”

De doelman kent nog niet al zijn concurrenten, maar weet dat hij allereerst bij Jong sc Heerenveen zal aansluiten. “De clubleiding heeft mij verteld dat ik mezelf eerst bij het tweede team moet bewijzen en, als ik mezelf goed ontwikkel, dan kan doorstromen. Ik zal daarom hard aan het werk moeten om de volgende stappen in mijn ontwikkeling te zetten. Tegelijkertijd denk ik dat ik in Friesland een hoop kan leren van de mensen die daar rondlopen.”

Hoe dan ook gaat Van der Mark vanaf eind juni een bijzonder avontuur aan. Persoonlijk ziet hij nog voldoende onderdelen om beter in te worden. “Dan gaat het voornamelijk over het coachen van mijn teamgenoten. Ik denk dat ik daarin nog sterker kan gaan worden. Verder ben ik heel benieuwd naar hoe het bij de club eraan toe zal gaan.” Voorlopig richt hij zich echter nog op de belangrijke wedstrijden van AFC. “We gaan er alles aan doen om in de eerste klasse te blijven, maar dat zal zeker een grote uitdaging worden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC