AFC (zaterdag) koploper na overwinning op Huizen

AFC heeft in de zaterdag eerste klasse A uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij Huizen won de ploeg van Jorg Smeets, in een niet al te goede wedstrijd, met 1-3. AFC is door de overwinning met acht punten uit vier wedstrijden koploper.

AFC begon uitstekend aan de wedstrijd. De Amsterdammers kwamen in de eerste minuut al op voorsprong. Huizen-doelman Brian Willemse was kansloos op een inzet van Mike van den Steenhoven: 0-1. Na het goede begin zakte AFC weg en werd Huizen sterker. Dit resulteerde in een aantal goede kansen voor de thuisploeg. Renee Troost schoot echter te slap in waardoor Gijs van Zetten de bal eenvoudig kon keren. Een minuut later faalde Quincy van Waveren oog-in-oog met Van Zetten en trof Sebastian van Kammen het zijnet.

AFC overleefde de storm van Huizen en de bezoekers waren na een kwartier spelen dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Floris Dokkum zag zijn vrije trap echter op de paal eindigen. In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen slordig, waardoor het een rommelige wedstrijd werd. “Het was zeker niet best,” aldus AFC-aanvaller Wessel Westerhof na afloop. “We hebben geluk gehad dat Huizen een aantal 100% kansen miste en wij op de goede momenten scoorden.”

En scoren deed AFC tien minuten na rust. Nadat Troost, Van Kammen en Van der Veldt verzuimd hadden om Huizen langszij te brengen, was het aan de andere kant met behulp van Willemse wel raak. De keeper schoot de bal tegen Tjerk Posthuma op, waarna de bal voor de voeten van Westerhof belandde. Westerhof kon de bal vervolgens eenvoudig in het doel schieten: 0-2.

AFC zat op rozen en een kwartier voor tijd beslisten de Amsterdammers definitief de wedstrijd. Mauritsio Helstone behield na een counter goed het overzicht en Thierry van der Kooye maakte er op aangeven van de buitenspeler 0-3 van. Aron Klaassen maakte er met een fraaie uithaal in de laatste minuut nog 1-3 van, maar deze treffer was voor de statistieken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.