AFC zaterdag onderuit in Voorschoten

AFC zaterdag blijft het moeilijk hebben. De ploeg bivakkeert al een tijdje in de onderste regionen en verloor zaterdag van Voorschoten ’97, dat daardoor over de Amsterdammers heen ging: 2-0.

Voorschoten ’97 kreeg tussentijds te maken met een trainerswissel, nadat Theo Ducaneaux zijn taken vorige maand had neergelegd. Bovendien was het voor Voorschoten pas de eerste wedstrijd sinds november, maar dat leek niet te deren. De thuisploeg ging voortvarend van start, al waren kansen voor beide ploegen in de eerste helft schaars.

Na rust zette Voorschoten aan. Een schot van Loyd van der Wilden ging voorlangs en Ronnie de Roode miste het doel maar net. Aan de andere kant eindigde een kopbal van AFC op de lat en werden de Amsterdammers ook uit corners gevaarlijk. De wedstrijd vorderde en er volgden meerdere kansen, maar goals leken er niet te vallen. Op driekwart wedstrijd trof namens de thuisploeg namelijk ook Thom Wijnalda de lat. Maar tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch op voorsprong via diezelfde Wijnalda. Twee minuten later maakte hij ook de 2-0.

AFC bezet nu de elfde plaats in Zaterdag 1a, maar de verschillen zijn klein. Zo heeft nummer zeven Honselersdijk slechts twee punten meer, maar nummer laatst ZOB ook slechts vier punten minder. Volgende week krijgen de Amsterdammers VELO op bezoek, dat vierde staat.