Foto: Mario Wormhoudt

AFC (zaterdag) presenteert Jorg Smeets (Ajax) als nieuwe trainer

Jorg Smeets blijft in Amsterdam actief. De trainer van Ajax staat vanaf komende zomer aan het roer bij zaterdag Hoofdklasser AFC, waar hij de vertrekkende Benno Nihom opvolgt. Op Goed Genoeg tekent de oefenmeester voor één seizoen.

Smeets is naast zijn werkzaamheden als trainer van het eerste elftal ook assistent-trainer van de Onder-16. “Daar ga ik volgend seizoen meer tijd aan besteden. Een club in de buurt is daar goed mee te combineren. Binnen Amsterdam is AFC natuurlijk een hele mooie club. Ik weet dat de zondag de voorkeur heeft, maar de zaterdag speelt ook op een mooi niveau. Aan de twee gesprekken heb ik een goed gevoel overgehouden. Ik ben blij dat het AFC is geworden.”

De oud-profvoetballer van onder meer FC Volendam, FC Utrecht, Heracles Almelo en Wigan Athletic werd in 2015 aangesteld door Ajax, dat uit de Topklasse degradeerde. Daarvoor was hij trainer van NVC (zeven jaar) en Zuidvogels (vijf jaar). Met de Amsterdammers werd Smeets twee keer zesde in de Hoofdklasse A. Momenteel staat Ajax op de tweede plaats in de Hoofdklasse B, op vijf punten van koploper Eemdijk. Tijdens de winterstop kreeg de oefenmeester te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden.

Zijn nieuwe club strijdt na twee kampioenschappen op rij voor handhaving in de Hoofdklasse. AFC bezet de veertiende plek, die aan het eind van de rit nacompetitie betekent. “Ik heb gehoord dat er voor de Hoofdklasse een goed team staat. Een echt vriendenteam en dat is wel iets anders dan bij Ajax. De komende periode ga ik met de trainer en een paar andere mensen praten om te kijken hoe alles ervoor staat. We willen met AFC proberen een stabiele Hoofdklasser te worden.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)