AFC zaterdag

AFC zet in de tweede helft de knop om en wint

De ploeg van Benno Nihom wist de eerste competitiewedstrijd met 1-3 te winnen en wilde dat graag in eigen huis een goed vervolg geven. Ook Forum Sport had de eerste wedstrijd gewonnen, dus ging het duel om welke ploeg bovenin wist te blijven.

AFC begon niet goed aan de wedstrijd en was erg slordig en kwam in duels waar Benno Nihom zijn ploeg helemaal niet wil zien komen. Wel kwam de Amsterdamse ploeg op voorsprong. Na een goed lopende aanval schoot Dino Jansen de 1-0 binnen, maar geen 2 minuten later lag de 1-1 er ook al in. AFC was niet scherp na de goal en dat werd gelijk afgestraft. De scherpte en het vuur ontbrak ook tijdens de gehele eerste helft. De spelers dachten het op 80% wel even te kunnen doen, maar dat liet Forum Sport niet toe.

Nihom was dan ook niet heel blij toen hij richting de kleedkamer liep en liet dat ook duidelijk in de rust aan de spelers weten. De spelers kregen te horen dat zij geen punten gingen pakken als zij de wedstrijd op 80% bleven spelen en de trainer bracht dan ook Tom van den Brink om dat te veranderen. Van den Brink deed dat dan ook en bracht meer stabiliteit in de ploeg. De andere jongens hadden ook de knop naar 100% gedraaid en zo trok AFC de wedstrijd steeds meer naar zich toe. In de 68ste minuut beloonde Van den Brink zelf zijn goede invalbeurt met een goal.

De 2-1 stond op het scorebord en met nog 20 minuten te gaan moest AFC nog wel even de voorsprong verdedigen. De voorsprong verdedigen kun je het beste doen door nog een doelpunt te scoren, alleen bleef die helaas uit. Daardoor moest de Amsterdamse ploeg wel nog even de laatste minuten goed opletten, maar de voorsprong kwam niet echt in gevaar.

Nihom was tevreden over de tweede helft en zag zijn ploeg de knop in de tweede helft wat bijdraaien. “We kunnen niet meer denken dat we deze competitie op 80% makkelijk doorkomen en dat moet eruit. In de tweede helft pakken we de juiste draad op en spelen we na de 2-1 de wedstrijd goed uit,” aldus Benno Nihom.

Tekst: Auke Kooreman