Home / Algemeen / AFC ziet Eelke de Graaf terugkeren naar ODIN’59

AFC ziet Eelke de Graaf terugkeren naar ODIN’59

Het uitstapje van Eelke de Graaf bij AFC blijft beperkt tot één seizoen. De 30-jarige spits is door de komst van Raily Ignacio naar het tweede plan verwezen en heeft gekozen voor een terugkeer naar ODIN’59, de club die hij afgelopen zomer juist verliet.

“Ik vind het jammer dat ik nu weinig speel”, zegt De Graaf op de website van zijn nieuwe club. Onder Ton du Chatinier begon de lange aanvaller in de basis, maar sinds de wisseling van de wacht met André Wetzel als nieuwe trainer en het binnenhalen van Ignacio in de winterstop van Kozakken Boys was er geen plek meer in de basiself. “Ik ben nu dertig jaar. Als je negentien bent, kan je nog wel leven met een reserverol, maar het vreet aan me dat ik weinig speel. Ik ben op een leeftijd dat je gewoon lekker wil voetballen.”

Daar hoopt hij in Heemskerk wel aan toe te kunnen komen. De Graaf speelde tussen 2015 en 2017 al voor de derdedivisionist. “Ik heb het bij ODIN’59 heel erg naar mijn zin gehad. Een tijd waar ik goed op terug kijk en ben dat ook blij dat Richard (Plug, de trainer, red.) mij terug wil hebben bij ODIN’59. Vorig jaar heb ik een huis gekocht in Alkmaar. Binnen tien minuten ben ik in Heemskerk. ODIN’59 is lekker dicht bij huis en een superleuke vereniging.”

De Graaf, dit seizoen slechts twee keer trefzeker voor AFC, is de eerste vertrekkende speler die voor volgend seizoen onderdak heeft gevonden. Ook Ilias Zaimi vertrekt na één seizoen bij de Amsterdammers. De 24-jarige middenvelder, die in de zomer overkwam van JVC Cuijk, heeft nog geen nieuwe club.

Foto: Richard Maertens

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC