Home / slideshow / AFC zoekt ook in Katwijk naar vorm

AFC zoekt ook in Katwijk naar vorm

Tot nu toe verloopt het seizoen voor AFC wat teleurstellend, al leek daar een stijgende lijn in te zitten. Het opende met een nederlaag tegen Katwijk, speelde gelijk tegen De Treffers en won afgelopen week van Scheveningen. Tegen Quick Boys bleef het echter weer steken op een 0-0 en zag het de thuisploeg de beste kansen hebben.

AFC begon nog aardig aan het duel en kon na 16 seconden al een eerste schotje op doel afvuren. Even later konden de Katwijkers gevaarlijk worden via een vrije trap van Ket, die Zonneveld met moeite wist te redden. Hoewel hij de nul hield, was het niet Zonnevelds beste dag. De goalie gleed meerdere malen uit bij een uittrap, wat soms gevaarlijke situaties opleverde.

Na ongeveer een half uur zagen we een van de spaarzame goed uitgevoerde aanvallen, toen Raily Ignacio en Thomas Verhaar combineerden. Uiteindelijk was het Ignacio die van afstand uithaalde en maar net over schoot. Een paar minuten voor rust was het Mahmoed die even dacht de score te openen voor Quick Boys, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel.

Al snel na rust kreeg AFC een goede mogelijkheid van afstand, maar Van der Helm wist te redden. Quick Boys antwoordde snel en werd gevaarlijk uit de counter met Ket, die Maatsen wist te bereiken. Zijn poging ging maar net voorlangs. Er ontstonden in de tweede helft meer goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Bijvoorbeeld toen Milan Hoek de bal zomaar in de voeten van Fernando Lewis speelde, maar hij wist het cadeautje niet te verzilveren.

Landvreugd had toen Splinter de Mooij al in het veld gebracht en bracht later ook nog Matthijs Jesse, om voor nieuwe aanvallende impulsen te zorgen. Dat lukte in de voorgaande wedstrijden wel, maar ook de invallers slaagden er niet in potten te breken. Vlak voor tijd was Nwankwo met een kopbal nog dichtbij de winnende treffer voor de thuisploeg, maar ook die bal ging er niet in. Zo eindigden we met dezelfde stand als waarmee we begonnen: 0-0.

AFC bezet nu de tiende plaats in de Jacks League. Volgende week zondag ontvangt het koploper TEC.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC