AFC’er Van den Steenhoven maakt overstap naar Derde Divisie

Mike van den Steenhoven gaat AFC Zaterdag na twee seizoenen verlaten. De middenvelder maakt na de zomer namelijk de overstap naar de Derde Divisie, waar hij voor Ter Leede gaat uitkomen.

Contact met Ter Leede

De 22-jarige Van den Steenhoven maakt met Ter Leede een duidelijke stap voorwaarts. “Het is voor mij een stap om twee klassen hoger te spelen. Dat is dan ook de hoofdreden, want verder heb ik het uitstekend naar mijn zin bij AFC. Bij de club wordt het met de zaterdagselectie echter lastig om op het niveau van Ter Leede te komen.”

De Sassenheimse club toonde eind vorig jaar interesse. “Ter Leede had de laatste paar wedstrijden van mij gezien en benaderde mij vervolgens telefonisch. De club zag het in mij zitten en vroeg of ik een keer langs kon komen om kennis te maken en mee te trainen.” Daar zat echter een winterstop tussen, waardoor beide partijen geduld moesten hebben. “Vorige week maandag ben ik langsgegaan en heb ik met de groep meegetraind. Ik sprak toen de trainer en de mensen die mij hadden zien voetballen. Die gesprekken waren eigenlijk hartstikke positief. Wat ze zeiden? Ze schetsten mij een beeld hoe ze mij als voetballer zagen. Daaruit sprak een hoop vertrouwen, dus dat is fijn.”

Ter Leede is dolenthousiast over Van den Steenhoven, al moet de voorbereiding uitwijzen hoe het team komt te staan. “Het is even kijken hoe het middenveld uiteindelijk komt te staan, maar ik ben zeker gehaald voor die positie. Uiteindelijk moeten we bezien hoe het gaat lopen, want dat heeft uiteindelijk met een hoop zaken te maken. Maar de club was enthousiast, dus wat dat betreft zie ik het positief in, ook met het oog op een eventuele basisplek”

AFC Zaterdag

Van den Steenhoven heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin in Amsterdam. “En we zijn nog niet klaar, want we hebben natuurlijk nog alles om voor te spelen. Maar dit is met zekerheid een van de leukste teams waarin ik ooit heb gevoetbald. Iedereen is namelijk goed met elkaar en er wordt ontzettend veel gelachen. Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, gaat de groep echter volle bak. Die combinatie vind ik simpelweg erg leuk.”

“De verwachtingen zijn daarnaast zeker uitgekomen, al vind ik het nog altijd jammer dat we vorig seizoen niet konden promoveren”, zo gaat hij verder. “Daar had ik eigenlijk stiekem op gehoopt, omdat de ploeg net uit de Hoofdklasse kwam en het idee was om direct terug te keren. Dit seizoen valt het qua resultaat tot nu toe tegen, maar ik heb er zeker vertrouwen in dat we deze seizoenshelft wat kunnen laten zien.”

Toekomst

Hoezeer Van den Steenhoven het ook in Amsterdam naar zijn zin heeft, hij is absoluut blij met zijn overstap naar de Derde Divisie. “Ik speel inmiddels anderhalf jaar bij AFC en heb het absoluut naar mijn zin, ook omdat het gezellig is. Maar dit is gewoon weer even een nieuwe uitdaging en dat is zeker goed. Ik merk bijvoorbeeld af en toe dat ik onbewust tijdens trainingen net iets makkelijker word. Bij Ter Leede moet ik mezelf natuurlijk weer helemaal opnieuw bewijzen, dus dat is zeker goed voor mezelf.”

Ook over de ambities van de club heeft de middenvelder gesproken. “Ter Leede is niet de club die met grote, ambitieuze doelstellingen gaat strooien en waardoor vervolgens er een hoop druk bij komt kijken. De club wil gewoon goed voetballen en uiteindelijk niet degraderen. Het is voor mij een manier om te wennen aan het niveau en mezelf aan te passen”, aldus Van den Steenhoven.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC