Home / Zaterdag 1a / AGB boekt ruime overwinning in De Meern (0-6)

AGB boekt ruime overwinning in De Meern (0-6)

Na een mindere start in de zondag eerste klasse heeft AGB het inmiddels aardig op de rit. In de eerste periode eindigde de Amsterdammers als achtste. Ondertussen staat de ploeg van Imdat Ilguy op een eerste plaats in de tweede periode, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Tijdens de winterstop werd er een trainingskamp belegd in het Turkse Antalya, waar de basis werd gelegd voor de tweede seizoenshelft.

Zondag werd er gespeeld tegen hekkensluiter De Meern. AGB-trainer Ilguy had zijn ploeg voor de wedstrijd nog gewaarschuwd om de tegenstander niet te onderschatten en zo sterk aan de tweede seizoenshelft te beginnen.  In de eerste fase van de wedstrijd was het spel van AGB desondanks slap. De Amsterdammers speelden onder hen doen en meerdere duels gingen verloren, het zorgde er niet voor dat De Meern kansen kreeg. Na ongeveer een half uur spelen ging AGB goed spelen, tot aan de rust werden er vijf goals gescoord. De eerste treffer werd voorbereid door Hursut Meric, die vanaf de rechterkant een voorzet gaf op spits Bakary Jobe, vervolgens geeft hij de bal af op Yassin Poyraz die binnenschoot. Ook de tweede treffer aan Amsterdamse zijde werd voorbereid aan de rechterkant. Alleen werkte De Meern de bal niet goed weg, waardoor Jobe de score kon verdubbelen.  AGB kwam op een 3-0 voorsprong door Poyraz die zijn tweede maakte. De aanvaller maakte de rebound na een vrije trap van Burak Bulduk. De vierde treffer werd gescoord door Marouane Bensabouh met buitenkant rechts, na een combinatie met aanvoerder Meric. De laatste treffer in de eerste helft werd gemaakt door Bulduk, die een corner van Meric binnen kopte.

In de rust gaf Ilguy aan zijn spelers aan dat ze door moesten gaan, voor hetzelfde geld kom je in de tweede periode namelijk doelpunten te kort. In het tweede bedrijf kreeg AGB vier honderd procent kansen. “Ze werden van dichtbij gemist, gewoon echt verprutst. Ballen die onmogelijk konden worden gemist, gingen er niet in”, aldus Ilguy na afloop van de wedstrijd. De zesde treffer voor de Amsterdammers was een eigen doelpunt, een schot van Meric gleed tussen de handen van de keeper door in het Utrechtse doel.

Volgende week is Fortuna Wormerveer de tegenstander op Sportpark Ookmeer. De eerste competitie wedstrijd ging dit seizoen verloren in Wormerveer. AGB werd met 7-2 aan de kant geschoven. Op dit moment bivakkeert Fortuna op een twaalfde plek in de competitie.

Archieffoto: Jos Spitteler

Send this to a friend