AGB en EDO met prachtige goals in evenwicht

AGB heeft onderin de zondag eerste klasse A een punt overgehouden aan het uitduel bij concurrent EDO: 2-2. Trainer Senel Cebar keerde met een goed gevoel terug uit Haarlem, ondanks dat de Amsterdammers in de slotfase een paar goede mogelijkheden op meer onbenut lieten.

Twee keer moest AGB terugkomen van een achterstand. Halverwege keek de ploeg voor het eerst tegen een achterstand aan na een treffer van EDO-aanvoerder Elroy Tuur. “EDO had een overwicht en wij hadden het vrij moeilijk met hun snelle voorhoede.” De verdiende voorsprong van de thuisploeg werd vervolgens teniet gedaan door Nessie Imac, die van een afstandje raak schoot: 1-1.

Vlak na die gelijkmaker moest Cebar ingrijpen vanwege een blessure voor aanvoerder Hayri Cakir. “Er moest in het veld ook iets omgezet worden en ik moet eerlijk zeggen: dat pakte juist goed uit, want daarna kregen we veel meer grip op de wedstrijd. Ik vond ons ook conditioneel een stuk sterker dan EDO. In de tweede helft waren we veel meer aanwezig, gretiger.”

Een wonderdoelpunt van Jeff Kemper bracht de thuisploeg echter weer aan de leiding. AGB-doelman Mitchel Vincken stompte een voorzet weg, de bal belandde voor zijn voeten en vanaf zo’n 25 meter schoot Kemper de bal stijf in de kruising: 2-1. “Van de honderd pogingen gaat er eentje in. Het was extra vervelend dat dit tegen de verhouding in was.”

De treffer van Kemper was een serieuze kandidaat voor ‘Doelpunt van de Week’, maar aan de andere kant liet Omar el Aamrani twintig minuten voor tijd ook zien dat hij op fantastische wijze kan scoren. Een voorzet van Quincy Molly was eigenlijk te hoog voor de aanvaller, die toch besloot een omhaal te maken en de verdiende 2-2 op het scorebord te brengen.

In de slotfase kreeg AGB via Ibrahim Akkabi, Lesley van Dams en opnieuw El Aamrani een paar aardige mogelijkheden op de overwinning, maar een winnende treffer bleef uit. Cebar: “Een gelijkspel is terecht, maarja, we hadden ‘m ook kunnen pakken.. Gezien de stand was de wedstrijd best beladen, want het zit allemaal dicht bij elkaar. Wel ben ik blij dat we de lijn van vorige week (2-1 overwinning op Zeeburgia, red.) hebben doorgetrokken. Daardoor kunnen we met een positief gevoel volgende week JOS/Watergraafsmeer ontvangen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt | Omar el Aamrani

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB