AGB en Imdat Ilguy verlengen verbintenis: “Komende jaren gaat de club verder groeien”

Imdat Ilguy blijft nog een jaar langer bij AGB. De oefenmeester merkt dat de club op sportief én organisatorisch vlak verder groeit en ziet nog voldoende uitdaging om volgend seizoen voor de groep te blijven staan.

De hoofdtrainer kwam in 2018 bij de eersteklasser terecht. Na de negende plaats in zijn eerste jaar, kon hij door de coronacrisis nog geen nieuw seizoen afmaken. “Daarom voelt het voor mij als mijn tweede jaar”, vertelt Ilguy. “Ondanks de huidige situatie heb ik het nog goed naar mijn zin bij AGB. Ik voel me altijd gesteund door het bestuur en we kunnen alles tegen elkaar zeggen. Bovendien heeft de vereniging een kunstgrasveld aangelegd, is de kantine gerenoveerd en heeft AGB de plannen liggen rondom de bouw van een tribune met daarachter kleedkamers. De komende jaren gaat de club dus verder groeien.” Ook merkt Ilguy dat AGB in de jeugdafdeling stappen aan het maken is. “Een aantal spelers van het eerste elftal neemt het jeugdtrainerschap op zich, wat natuurlijk hartstikke leuk is. De club gaat goed en serieus om met de talenten van onze club. Het is mooi om dat van dichtbij mee te maken.”

Hoewel de competitie sinds half oktober stilligt, trainde Ilguy lange tijd door. Het is echter puur om de selectie fit te houden. “De ontwikkeling van de speelwijze kan ik niet vervolgen. Ook de ontwikkeling van het individu kan momenteel niet verdergaan. Ik verwacht bij de huidige selectie, die redelijk nieuw is, dat een paar spelers zullen vertrekken en anderen aan onze selectie worden toegevoegd. Dan moeten we dus weer helemaal opnieuw beginnen.” Zodra het mogelijk is, wil Ilguy daarom gaan werken aan zijn speelwijze. Vertrouwen in de spelersgroep heeft hij voldoende. “Ondanks we matig aan het seizoen begonnen, had ik dit seizoen veel vertrouwen erin dat we bij de eerste vier zouden eindigen. Ik verwacht nog twee of drie versterkingen nodig te hebben om écht voor promotie te strijden. Daarmee zijn we momenteel bezig.” Voorlopig zit hij dan ook goed bij AGB. “Waarom zou ik weggaan als er geen gekke dingen gebeuren? AGB is een prachtige club waaraan ik graag verbonden blijf. Tenzij een Tweede Divisieclub met ambities op de stoep staat. Maar eerst volgend seizoen maar presteren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB