AGB gaat in laatste kwartier pas op de knieën voor DEM

AGB heeft in de zondag eerste klasse A op bezoek bij DEM niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg van Senel Cebar ging in het laatste kwartier onderuit en blijft door een 3-1 nederlaag op de elfde plaats staan.

Cebar erkende dat het een terechte nederlaag was, maar, zei hij er direct bij: “Dit was zeker niet nodig.” Met name in de eerste helft boden de Amsterdammers prima partij. “Ik vond ons beter, feller, we combineerden veel meer. Ik was positief verrast, we hebben heel goed gevoetbald.” Toch keek AGB tegen een 1-0 achterstand aan nadat Rik Stals optimaal kon profiteren van miscommunicatie tussen doelman Mitchel Vincken en Cihan Kambur.

Aan de andere kant van het veld groeide DEM-doelman Danny Adrichem steeds meer in het duel. Hij weerhield achtereenvolgens Omar el Aamrani, Ibrahim Akkabi, Lesley van Dams en Nessie Imac van de gelijkmaker. Vlak voor rust lag de verdiende 1-1 er wel in. Uit een voorzet van Sergio Comvalius knikte Van Dams raak. “Daardoor gingen we met een heel goed gevoel de rust in. DEM was slechts een paar keer bij ons doel geweest en ik had echt het gevoel dat hier iets te halen viel.”

Maar wat in de eerste helft zo goed ging, kwam er na de rust niet meer uit. Op twee grote kansen in het begin van de tweede helft na. Van Dams schoot van zo’n tien meter hoog over en een vrije trap van Imac eindigde op de paal. Daarna kwam DEM beter in de wedstrijd en werd AGB onder druk gezet. Het zorgde voor de 2-1 van Bryan Herraez, waarbij Vincken niet helemaal vrijuit ging. AGB kwam er vervolgens niet meer aan te pas en zag Mehmet Gencer vijf minuten voor tijd de eindstand op 3-1 bepalen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.