AGB geeft teveel cadeautjes weg aan AFC’34

Terwijl de omringende concurrenten onderin de zondag eerste klasse A punten pakken, heeft AGB deze zelf cadeau gegeven aan AFC’34. Persoonlijke fouten werden keihard afgestraft door de gasten uit Alkmaar (1-3). Daardoor komt de ploeg van Senel Cebar niet van de elfde plaats af.

“Dit is zo zonde. We hebben echt een puike wedstrijd gespeeld. Je kan nog zo goed spelen, maar als er telkens een foutje wordt gemaakt, wordt het lastig”, baalde Cebar. In de eerste helft leek er vrij weinig aan de hand. Omar el Aamrani bracht de Amsterdammers terecht aan de leiding en deze 1-0 voorsprong leek ook de rust te halen. Totdat doelman Mitchel Vincken vlak voor het rustsignaal in de fout ging. Hij wilde zijn tegenstander uitkappen (“een vlaag van verstandsverbijstering”), verslikte zich hierin en in een poging zijn fout goed te maken, trok hij zijn tegenstander onderuit. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen, die Stefan Smal benutte: 1-1.

Ondanks de gelijkmaker was AGB niet van slag. De thuisploeg voetbalde goed en de lat stond een treffer van Kevin Coenraad in de weg. De eerste keer dat AFC’34 zich na rust in aanvallend opzicht liet gelden, waren de gasten direct trefzeker. Jordan de Jong kreeg een vrije doortocht en zijn schotje bleek listig genoeg voor de 1-2 voorsprong.

Niet veel later lag ook de 1-3 in het Amsterdamse doel. Aanvoerder Hayri Cakir probeerde een hoge bal terug te koppen richting Vincken, maar deze was tekort. Kobina Plange onderschepte de bal en besliste het duel. “We maken gewoon teveel persoonlijke fouten. En het is extra vervelend dat de concurrenten wel gewoon punten pakken.”

Slechts op doelsaldo staat AGB nog boven de nacompetitiestreep. De Amsterdammers hebben nog wel twee inhaalduels tegoed om afstand van de gevarenzone te nemen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink