AGB haalt gebroeders Yalcin (Zilvermeeuwen) terug

Na één jaar te zijn weggeweest, maken Ferdi en Rasim Yalcin komend seizoen weer onderdeel uit van “de familie” AGB. De twee broers komen over van zondag tweedeklasser Zilvermeeuwen en zijn de eerste versterkingen voor de Amsterdamse eersteklasser.

Achteraf kwam Ferdi erachter dat hij AGB meer miste dan hij had verwacht. “AGB is een club met een fijne sfeer, een club die echt leeft. Ik voel mij hier goed. In alles. AGB is een familie. Ik heb die verlaten om iets nieuws te proberen, maar heb het wel een beetje gemist. Mijn tweelingbroer Rasim gaat gelukkig ook mee. Wij hebben nog nooit apart gespeeld en zijn dat vooralsnog ook niet van plan.”

De aanvaller speelde in de eerste seizoenshelft veel voor Zilvermeeuwen, maar de klad kwam er een beetje in nadat trainer Eric Heerings halverwege het seizoen voor een stap omhoog naar OFC koos. “Hij gaf je een goed en vertrouwd gevoel tijdens trainingen en wedstrijden”, looft Yalcin zijn oude trainer. “Nadat hij vertrok liepen bepaalde dingen niet helemaal lekker meer. Zijn vertrek in de winterstop heeft zeker meegespeeld in mijn keuze om terug te keren.”

Er waren vervolgens meer opties om zijn loopbaan te vervolgen, maar geen enkele club kon tippen aan wat hij bij AGB heeft. Yalcin had een goed gesprek met de nieuwe trainer Imdat Ilguy en gaf vervolgens vrij snel zijn ja-woord. “Ik stond zeker open voor een terugkeer. Imdat klonk erg gemotiveerd. Ik heb veel positieve verhalen gehoord. Hopelijk blijft AGB in de eerste klasse, want ik wil heel graag op dat niveau spelen.”

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB