Home / Algemeen / AGB houdt maar 1 punt over aan duel met Hillegom

AGB houdt maar 1 punt over aan duel met Hillegom

Vorige week zondag had AGB een zogenaamde offday tegen Fortuna Wormerveer. De Amsterdammers gingen op bezoek in Wormerveer met 4-1 ten onder. Zondag wilde de ploeg van Imdat Ilguy dat rechtzetten, in het thuisduel tegen koploper Hillegom. Aan de hoeveelheid kansen lag bij AGB niet, maar er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de lijstaanvoerder.

De wedstrijd was amper twee minuten toen Hillegom-speler Mohammed Bekkach diep werd gestuurd. Hij kon gemakkelijk AGB-keeper Selahattin Dagasan omspelen en binnen tikken. Ondanks de vlotte achterstond stelde AGB weer orde op zaken. Marouane Bensabouh won het duel van een van de centrale verdedigers van Hillegom. De bal kwam bij spits Bakary Jobe, die onberispelijk uithaalde: 1-1. Wat volgde was een dominant en sterk AGB, maar desondanks kwam Hillegom weer op voorsprong. De bezoekers stuurden een aanvaller diep en de grensrechter vlagde voor buitenspel. De arbiter negeerde de grensrechter, waardoor Hillegom kon scoren.

AGB ging door met het aanvallen. Meerdere dode spelmomenten leverde gevaar op in de zestien van Hillegom. Met hangen en wurgen verdween de bal af en toe niet in het doel. Later was het wel raak. Een snel genomen vrije trap belandde bij Jobe. Oog in oog met Hillegom-keeper Marc Hoogervorst faalde hij niet: 2-2.  De thuisploeg raakte ook de paal. Rechtsback Faouzi ben Yerrou kwam mee op en kwam tot in de vijandelijke zestien. Hij gaf de bal mee aan Bensabouh. De poging van de middenvelder in de korte hoek kwam tegen het aluminium. Voor rust had AGB zeker afstand moeten nemen van de bezoekers. Maar het vizier stond niet volledig op scherp bij de gevaarlijke momenten.

De tweede helft startte open. Zowel AGB als Hillegom gingen voor de aanval. Hierdoor golfde het spel op en neer. Met een goede reflex hield doelman Dagasan zijn team op de been. Met een arm keerde hij de Hillegomse inzet. Wel kreeg AGB weer het overwicht. Aan de andere kant hield Hillegom-keeper Hoogervorst zijn team op de been. Nadat Hursut Meric meerdere tegenstanders afschudde schoot hij op doel, de keeper keerde zijn gekrulde inzet. Wel moest AGB met tien man verder. Ferris Inyamah kwam met zijn tackle op de zijlaan te laat en raakte de enkel van Maurice van der Neut. Scheidsrechter Christiaan Peetoom zag geen andere optie dan het geven van de rode prent. Wel kon aanvoerder Meric zijn ploeg op voorsprong schieten, maar zijn zijn geplaatste schot werd gekeerd door de doelman.

Ondanks het ondertal ging AGB op jacht naar de overwinning, Hillegom werd in het defensief gedwongen. De Amsterdammers ontsnapte aan buitenspelval en spits Jobe werd diep gestuurd. De aanvaller legde af op Bensabouh. De middenvelder had de voorsprong onder zijn voeten, maar schoof de bal naast. Doordat Hillegom op de omschakeling bleef gokken, was het mogelijk dat AGB in het mes zou lopen. Het werd af en toe nog dreigend voor de goal van Dagasan, maar AGB bleef aanvallen. In de tweede helft werd echter niet meer gescoord, de ruststand van 2-2 bleef op het scorebord staan.

AGB-trainer Ilguy baalde erg na afloop. “We hebben vandaag twee punten verloren. Als we maar een derde van de kansen hadden afgemaakt, dan hadden we een mooie overwinning geboekt.” Aankomende donderdag neemt AGB het voor de districtsbeker op tegen Sporting Martinus. Zondag wacht de uitwedstrijd bij Kolping Boys. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB