AGB in laatste kwartier voorbij Zaanlandia (4-3)

In de zondag eerste klasse A was AGB tot dit weekend nog puntloos. Zo werd er verloren van SDZ, LSVV en Fortuna Wormerveer. De wedstrijd tegen AFC’34 werd wegens de regen afgelast. Voor de ploeg van Imdat Ilguy stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen Zaanlandia op het programma. AGB keek met nog een kwartier te gaan tegen een 1-3 achterstand aan. De ploeg van Ilguy boog de achterstand om naar een 4-3 voorsprong. Aanvoerder Hursut Meric nam zijn ploeggenoten op sleeptouw.

De eerste helft waren de gastheren en Zaandlandia aan elkaar gewaagd. Wel waren de bezoekers volgens oefenmeester Ilguy veel gretiger en feller in de de duels. Ook keek zijn AGB tegen een 0-2 achterstand aan bij rust. De openingstreffer van de gasten kwam uit de omschakeling, nadat AGB alleen voor de Zaanse keeper was gekomen. De bal ging er niet in, maar direct wist Zaanlandia het af te straffen. De bezoekers scoren de 0-2 na een corner, de afvallende bal werd in de kruising geschoten.

“Zaanlandia wilde echt winnen en dat heb ik bij de jongens aangegeven in de rust,” aldus Ilguy. Na de pauze zag hij zijn team er vol voor gaan, waardoor Zaanlandia er minder aan te pas kwam. De aansluitingstreffer werd door Anwar Akrouh binnengekopt, na een voorzet van aanvoerder Meric. Echter kwam Zaanlandia op een 1-3 voorsprong. Een vrije trap werd breed gelegd en vervolgens voorgegeven. De spelers van AGB stonden te slapen, waardoor Zaanlandia wist te scoren. Ondanks de grotere achterstand ging AGB er vol voor, blikt Ilguy terug. In het laatste kwartier scoort zijn ploeg driemaal. “Vooral de manier waarop vond ik erg positief. De jongens gingen er vol voor en voor elke meter werd gevochten. De ene goal was nog mooier dan de ander.”

De 2-3 kwam op naam van Bilal el Achkar. Nadat Meric de aanval opzette kopte El Achkar bij de tweede paal de voorzet binnen. De gelijkmaker viel uit de omschakeling. Op de rand van het strafschopgebied kapte Akrouh twee tegenstanders uit. Hij gaf de bal mee aan Marouane Bensabouh die vervolgens de 3-3 binnen schoot. Na de gelijkmaker dacht Zaanlandia op voorsprong te komen. AGB-speler Enes Varisli wist dit te voorkomen met een sliding. De bevrijdende treffer voor AGB werd gemaakt door aanvoerder Meric. Hij wipte de bal over zijn tegenstander en schoot de bal in de hoek.

“Er was wel een grote ontlading na het winnende doelpunt. Ik ben enorm blij met de drie punten,” aldus Ilguy. Aankomende donderdag wacht VSV uit de zondag derde klasse voor de beker. Zondag neemt AGB het op tegen koploper De Zoauven.