Home / Algemeen / AGB kan achterstand ondanks slotoffensief bij Zaanlandia niet wegpoetsen

AGB kan achterstand ondanks slotoffensief bij Zaanlandia niet wegpoetsen

AGB heeft Zaanlandia met tien man tijdens het restant van het eerder gestaakte duel aan het beven kunnen krijgen. De laagvlieger bezweek niet voor de ploeg van Imdat Ilguy, die de 2-0 achterstand niet heeft kunnen wegpoetsen. De Amsterdammers blijven hierdoor zesde staan.

In een uiterste poging iets te forceren, koos Ilguy – door een rode kaart voor Hursut Meric moest AGB met tien man spelen – voor een 3-2-4 formatie, vol op de aanval. Het leverde na zes minuten een enorme mogelijkheid uit. Bakary Jobe zag de keeper van Zaanlandia uitkomen, kon de bal over hem in het doel tikken, maar koos ervoor de bal mee te nemen en te draaien. Kans verloren en zo ook de mogelijkheid om de spanning terug te brengen.

Tijdens de in totaal negentien minuten (blessuretijd meegerekend) lukte het de Amsterdammers vervolgens niet de aansluitingstreffer te maken, terwijl Zaanlandia nauwelijks in de buurt van het doel van AGB is gekomen. “Ik moet de jongens een compliment geven voor wat ze hebben gedaan”, zei Ilguy, die onder meer Younes Makraou (licht geblesseerd), Rahim Abdul (blessure) en Amine Ennali (disciplinaire redenen) moest missen.

Na zeven wedstrijden – nog één speelronde tot de eerste periode voorbij is – kan voorzichtig de balans worden opgemaakt. Met tien punten staat AGB op een verdienstelijke zesde plek. “Dat is niet slecht op dit moment”, weet ook Ilguy. “De jongens begrijpen steeds meer wat ik wil. We kunnen hoger pressie geven, worden sterker. We moeten nu proberen om voor de winterstop bij de eerste vier te komen. Voor mijzelf is dat een keihard doel.”

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Harry Kho