AGB kan met tien man niet stunten tegen koploper Boshuizen

Zondag eersteklasser AGB is er niet in geslaagd om koploper Boshuizen het eerste puntverlies te bezorgen. De ploeg van Imdat Ilguy ging, mede door een rode kaart voor Amine Ennali (twee keer geel), op eigen veld met 0-3 onderuit tegen de bezoekers uit Leiden.

“Of Boshuizen een maatje te groot was?”, herhaalde Ilguy de openingsvraag. “Nee, niet echt. Met elf-tegen-elf had ik het nog wel willen zien.” De oefenmeester moet deze weken behoorlijk puzzelen en mist nog een paar belangrijke krachten. “Wij kunnen alleen maar beter worden. Hursut Meric (twee keer geel tegen Zaanlandia, red.) was geschorst, het is jammer dat we Amine volgende week moeten missen. Faysal Fakhor is nog niet terug uit Marokko, Youssef Makraou moet nog aansluiten. We krijgen er echt genoeg bij.”

De groep die tegenover Boshuizen stond, kon in het eerste halfuur goed meekomen met de bezoekers. Nadat Kevin Mpuisa halverwege de eerste helft uit een goede aanval de score opende (0-1), kreeg AGB enkele minuten later een tweede tegenslag te verwerken. Amine Ennali kreeg zijn tweede gele kaart voor een totaal onnodige overtreding, nadat hij eerst op de bon werd geslingerd vanwege een schwalbe.

Ilguy koos er vervolgens voor om 3-3-3 te gaan spelen en de Amsterdammers kregen op deze manier enkele goede mogelijkheden. Het probleem was dat er ook veel ruimte achter de verdediging kwam te liggen. Daar wist Boshuizen na de rust wel raad mee. Gerson Pisas verdubbelde de voorsprong, waarna Frank van Gils er na een uur zelfs 0-3 van maakte.

De aansluiting met de top is AGB, dat nu zesde staat, door de nederlaag kwijtgeraakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt | Amine Ennali