Home / Algemeen / AGB keert met lege handen terug uit Hillegom

AGB keert met lege handen terug uit Hillegom

Met een man minder is het AGB niet gelukt om stand te houden in Hillegom. De zondag eersteklasser verloor met 1-0 van de hekkensluiter, die een kwartier voor tijd voor tijd toesloeg. Daardoor wordt het onderin met de week spannender.

Vanaf de 44ste minuut moesten de Amsterdammers het met tien man doen. Verdediger Thijs Gerritsen kreeg zijn tweede gele kaart voor een charge op Aiden Ryan. Een tegenvaller voor AGB, dat de wedstrijd goed begon met twee kansen voor Mahir Ünver. “Helaas hebben we dit seizoen moeite met het maken van doelpunten en het zat ons nu ook niet mee”, zei aanvoerder Hayri Cakir.

In de tweede helft werd AGB steeds meer naar achteren gedrukt en een dekkingsfout leidde de openingstreffer in. Door een rake kopbal van de geheel vrijstaande Joris van Dongen kwam Hillegom aan de leiding: 1-0. “Eén fout is gelijk een tegendoelpunt.. We spelen al een aantal wedstrijden goed, maar het kleine beetje scherpte ontbreekt. Zo’n wedstrijd moet je normaal ook gewoon kunnen pakken.”

Een oorzaak heeft Cakir hier niet voor. Misschien dat het te maken heeft dat er nu een ander soort voetbal van de Amsterdammers gevraagd wordt. Na de succesvolle jaren lijkt AGB veroordeeld tot degradatievoetbal. “Wij zijn meer het succes gewend, ja. De afgelopen jaren hebben we telkens voor een prijs gespeeld, nu zitten we in een moeilijke hoek. In mindere tijden heb je elkaar juist hard nodig. Ik heb er nog steeds vertrouwen en geloof in dat wij ons handhaven. Maar geloven is punt één en doen is een tweede.”

AGB staat nog wel op een veilige elfde plek. Volgende week komt concurrent Velsen op bezoek. “Dat wordt weer een cruciale wedstrijd en die moeten we winnen”, is Cakir zich bewust. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink