Home / Algemeen / AGB laat in slotfase dure punten liggen tegen DSOV

AGB laat in slotfase dure punten liggen tegen DSOV

AGB is in de zondag eerste klasse A al vijf wedstrijden zonder zege. De ploeg van Imdat Ilguy leek in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel met DSOV, totdat de bezoekers in blessuretijd de volle buit grepen: 1-2.

“Hier hebben we drie punten verloren”, zei Ilguy. “DSOV was al blij met een punt. Ze hebben geen kans gecreëerd. Maar zij scoren er twee en wij missen er vier”, verzuchtte de oefenmeester. De aloude voetbalwet was ook op deze wedstrijd toe te passen: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. “We moeten hard blijven werken en erin geloven.”

Vroeg in het duel ging het al mis. AGB begon ongeconcentreerd en keek na twee minuten tegen een 0-1 achterstand aan. “Een doelpunt dat ik graag bij ons zie”, zei Ilguy over de openingstreffer van Levy van Nispen. De Amsterdammers verloren de bal na de aftrap, stonden de slapen bij een inworp en een goede aanval kwam terecht bij Van Nispen. “Daarna heb ik DSOV niet meer gezien en was het alleen AGB.”

Na een halfuur kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Aanvoerder Hursut Meric brak aan de rechterkant door en stelde Bakary Jobe in staat de stand gelijk te trekken: 1-1. Diezelfde Jobe werd even later onder het oog van de scheidsrechter onderuit getrokken in het strafschopgebied. Terwijl de grensrechter stond te vlaggen, wuifde de leidsman dit weg. “Dat deed hij drie keer lachend. Echt; het ging nergens over.”

In de tweede helft kreeg AGB kans op kans om de drie punten te pakken. Keer op keer werd ook voor eigen succes gegaan, waardoor de kansen onbenut werden gelaten. Daar kregen de Amsterdammers in de 92ste minuut de rekening voor gepresenteerd. Verdediger Ercument Satar vergat een bal weg te werken en daar kon Bryan Wilderom optimaal van profiteren. Zijn winnende treffer zorgde ervoor dat AGB met lege handen achterbleef en naar de tiende plaats zakte.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt